Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Забезпечить енергією три райони Бессарабії: на Одещині розпочинається будівництво ЛЕП «Новоодеська-Арциз»

<strong>Забезпечить енергією три райони Бессарабії: на Одещині розпочинається будівництво ЛЕП «Новоодеська-Арциз»</strong>

Будівництво нової високовольтної лінії 330 кВ «Новоодеська-Арциз», яка забезпечить стабільне електроживлення Білгород-Дністровського, Болградського та Ізмаїльського районів, планують завершити вже у липні поточного року. Про це повідомила Болградська районна державна адміністрація.

Вчора, 17 січня, з цього приводу відбулася нарада, на якій були присутні представники Одеської ОВА, Департаменту житлово-комунального господарства та енергоефективності, Департаменту екології та природних ресурсів, Держгеокадастру та НЕК «Укренерго».

Представники різних галузей провели спільний аналіз важливих аспектів подальшого успішного будівництва об’єкта та обговорили проблемні напрямки, які потребують негайного вирішення, зокрема у сфері екології, житлово-комунального господарства,  земельних питань тощо.

Зазначимо, згідно інформації з сайту Prozorro  очікувана вартість будівництва складала понад три мільярди гривень, однак учасники торгів запропонували суми значно нижчі.

У відповідному тендері переможцем вказано підприємство ТОВ “ПЕК”, яке запропонувало найнижчу ціну – 738 925 080 гривень, що в чотири рази нижче очікуваної.

Фінансування будівництва нової ЛЕП протяжністю 75 км відбуватиметься за рахунок «Укренерго». 

Поділитись
Зараз читають