Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Як Болград відсвяткував 202 річницю заснування міста (фоторепортаж)

25 Серпня 2023 15:00
Софія Чебан
<strong>Як Болград відсвяткував 202 річницю заснування міста (фоторепортаж)</strong>

Цього року Болград святкує річницю заснування міста без гучних парадів та помпезних заходів на центральній площі міста.  

Святковий день розпочався з покладання квітів до пам’ятника воїнів, загиблих під час  визволення міста Болград від нацистських окупантів, а також з підняття прапора міста.

У  рамках святкової програми відбувся захід «Болград – моя незламна Батьківщина». На сцені Будинку культури відбувся концерт і нагородження. Традиційно до Дня міста визначили уродженців Болграда, яким присвоєно звання «Почесний громадянин міста Болград». 

Звання присвоїли:

Герою України,  майору Бандар Владиславу Юрійовичу.

Зараз він знаходиться не в Болграді, тому нагрудний знак і оригінали документів отримала дружина.

Герою України, капітану Оцерклевичу Віктору Ярославовичу (посмертно).

Нагороду  передали батькам загиблого Героя.

Директору «Болградського  ремонтно-механічного заводу» Шишкову Миколі Георгійовичу (посмертно).

Нагороду отримала донька  Елла Миколаїівна Панасенко.

Зазначимо, на концерті також були присутні воїни, які боронять кожен метр нашої країни. 

Сьогодні  я за окремим дорученням хочу вручити нагороди нашим воїнам. Для мене це велика честь. Ми обіцяємо зробити все, щоб скоріше настала Перемога. Нам потрібна підтримка кожного з вас й повірьте  – ми її відчуваємо на передовій. Вірте в Збройни сили України! ”- підкреслив у своїй промові заступник  командира військової частини А7350 Сергій Веліксар.

За дорученням Верховного Головнокомандуючого Збройних Сил України Президента Володимира Зеленського і за дорученням  Головнокомандуючого ЗСУ Валерія Залужного почесний нагрудний знак Головнокомандувача Збройних Сил України «Золотий хрест» отримали  воїни з позивними –  “Моряк”, “Кіт” та “Гном”(імена воїнів з міркувань безпеки не називаємо).

 “Ці воїни стояли на захисті країни. Ризикували своїм життям та здоров’ям. Наш батальйон отримав дуже багато нагород прямо в окопах, напередодні Дня Незалежності. Про нас не забули, це піднімає бойовий дух, як й ваша підтримка”, – підкреслив заступник  командира військової частини А7350 Сергій Веліксар.

“Я бажаю кожному сину, батьку, чоловіку повернутися додому,  до рідних, дітей та дружин. Я не герой країни, але я герой для своєї родини і це дуже важливо для мене. Ми обов’язково переможемо, відбудуємо та збережемо. Слава Україні! Героям Слава! ” – розповів воїн з позивним “Моряк”.

У святковому концерті «Болград – моя незламна Батьківщина»  прийняли участь артисти КЗ “Центр культури та дозвілля” Болградської міської ради, зразковий ансамбль танцю “Натхнення” (керівник Вікторія Алавацька), танцювальні колективи “Пліє” (керівник Катерина Кочева), “Fly” (керівник Катерина Іванова), танцювальний колектив “Kıvrak oyun” (керівник Мар’яна Брату), скрипалька Вікторія Ільчук та вихованці студії «Fly йоги» (керівник Світлана Ільчук)

У  рамках святкування дня міста на площі 28 Червня, біля гімназії,  відбувся благодійний ярмарок, який організувала волонтерка Оксана Кілафли. Тут функціонували дві фотозони та безпрограшна лотерея.  Учасники ярмарки могли насолодитися смачним напоями та кондитерськими виробами , а також придбати роботи майстринь та майстрів Болградської громади. Зібрати вдалося 22 606 гривень.

Святкова програма також була насичена спортивними змаганнями та турнірами з вільної  боротьби, пауерліфтингу, футболу, шах, нардів, дарц та пляжного волейболу .

З Днем народження, наше місто! Розквітай, змінюйся та розвивайся! 

Поділитись
Зараз читають