Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

В Арцизькій громаді відтепер є два спеціалісти з безпеки освітнього середовища

04 Березня 2024 12:50
Наталя Іванова
В Арцизькій громаді відтепер є два спеціалісти з безпеки освітнього середовища

Двоє представників громади – Ольга Усова та Інна Халікова – пройшли курс навчання від Міністерства внутрішніх справ та отримали свідоцтва спеціалістів. Тепер вони дбатимуть про безпеку дітей у навчальних закладах, що є дуже важливим в умовах війни. Про це повідомила пресслужба Арцизької міськради. 

Спеціаліст з безпеки освітнього середовища – це фахівець, який працює в громадах та організовує ефективну комунікацію між працівниками закладів освіти, батьками, локальними підрозділами Національної поліції, ДСНС, органами місцевого самоврядування та громадськими організаціями щодо створення безпечного освітнього середовища в закладах освіти.

Цей проєкт реалізується  за ініціативи Міністерства освіти і науки України спільно з Фондом Президента України з підтримки освіти, науки та спорту за участю МВС України та за підтримки UNESCO Ukraine. 

 “Питання безпеки та захисту дітей в освітньому середовищі є надзвичайно актуальним і життєво важливим, особливо в умовах війни. І відтепер за створення безпечного освітнього середовища в громаді будуть відповідати саме ці фахівці з чітким розмежуванням зон відповідальності. Бажаємо нашим спеціалістам із безпеки в освітньому середовищі наснаги та успіхів у новому напрямку роботи”, – сказано у повідомленні пресслужби. 

Поділитись
Зараз читають