Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

У КРИВОМУ РОЗІ З’ЯВИЛАСЯ ВУЛИЦЯ НА ЧЕСТЬ ЗАГИБЛОГО ВІЙСЬКОВОГО З БОЛГРАДА

09 Лютого 2023 12:42
Ганна Ковальова
У КРИВОМУ РОЗІ З’ЯВИЛАСЯ ВУЛИЦЯ НА ЧЕСТЬ ЗАГИБЛОГО ВІЙСЬКОВОГО З БОЛГРАДА

У Кривому Розі одну з вулиць перейменували на честь уродженця Болграда Віктора Оцерклевича. Чи з‘явиться така вулиця в рідному місті загиблого героя, місцеві депутати вирішать на засіданні 23 лютого.

Відповідне рішення ухвалила Криворізька міська рада ще 28 жовтня минулого року. До цього ця вулиця називалася Курчатова. Натомість в рідному місті Віктора Оцерклевича процес перейменування триває досі.

Про це у фейсбук повідомив депутат Болградської районної ради, заступник голови районної ради Володимир Романовський. 

“Знаєте у чому найголовніша відмінність Болграда від Кривого Рогу? У Кривому Розі є вулиця, названа на честь нашого земляка Віктора Оцерклевича, а у Болграді –  ні!, ㅡ написав депутат.

На перейменування вулиці у Кривому Розі відреагувала й мати загиблого героя: 

“Центральна вулиця в Саксаганському районі міста Кривий Ріг на сьогодні перейменована на ім’я мого сина… І ви знаєте?… Вона така ж велика і світла… як мій хлопчик… ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ… ВОНИ ЖИВУТЬ ВІЧНО СЕРЕД НАС… ПОКИ МИ ЇХ ПАМ’ЯТАЄМО!” ㅡ написала мама Віктора Віра Оцерклевич.

23 лютого Болградська міська рада також розгляне питання щодо перейменування вулиці 25-ї Чапаївської дивізії на честь Віктора Оцерклевича.

“Розраховувати на позитивний результат у цьому питанні, на жаль, не доводиться, хоча все залежить від 27 осіб, які прийматимуть рішення. Міський голова та 26 депутатів визначать, чи будуть у Болграда спільні паралелі з УКРАЇНСЬКИМИ містами у назві об’єктів топонімики, чи наше місто й надалі вважатимуть тим, чим вважають зараз…”, ㅡ написав Романовський.

Зазначимо, у вересні минулого року пам’ятну дошку загиблому герою  встановили на стіні Болградського ліцею, де навчався Віктор. Також Болградська громадська організація ветеранів АТО-ООС ініціювала встановлення пам’ятної таблиці на домі, в якому ріс Віктор. Але власниця квартири, на фасад якої хотіли встановити дошку, виступила проти цього. 

Натомість на засіданні громадської ради при Болградській районній військовій адміністрації прийняли рішення наполягати, щоб місцеві депутати перейменували вулицю 25-ї Чапаєвської дивізії на вулицю Героя України Віктора Оцерклевича.

Хто такий Віктор Оцерклевич?

Віктор Оцерклевич народився 10 травня 1986 року в Болграді. У 2004-му чоловіка призвали на строкову службу. За півтора роки виріс у званні від рядового до старшини. А далі вирішив піти у прикордонники. 

Коли чоловіку було 22 роки, в Болграді Віктор познайомився з Ольгою. А вже через пів року вони одружилися. 

На той момент служба у прикордонниках добігала кінця, і Оцерклевич пішов із війська. Разом із дружиною Віктор переїхав до її рідного міста – індустріального Кривого Рогу. Там влаштувався працювати на шахту “Батьківщина” Криворізького залізорудного комбінату. Але потім почалася війна. У 2015 році Віктора мобілізували й з того часу він став на захист Батьківщини. 

Мама Віктора згадувала, що він завжди мріяв стати військовим.

12 квітня 2022 року Президент посмертно присвоїв капітану Віктору Оцерклевичу звання Героя України та нагородив орденом “Золота зірка”.

Ганна Ковальова

Поділитись
Зараз читають