Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

ПЕРЕСЕЛЕНКА З МИКОЛАЄВА ПОСТАВИЛА УКРАЇНСЬКУ ВИСТАВУ В БОЛГРАДІ

20 Січня 2023 14:14
Махала
ПЕРЕСЕЛЕНКА З МИКОЛАЄВА ПОСТАВИЛА УКРАЇНСЬКУ ВИСТАВУ В БОЛГРАДІ

Актриса-аматор Наталя Волошина поставила театральний вечір з українським колоритом “Вечорниці” в Болграді. Вистава пройшла 19 січня в глядацькій залі Центру культури та дозвілля. 

Наталя разом із сім’єю переїхала до Болграда з Миколаєва на початку літа минулого року і вже встигла зіграти моновиставу “Мільйон парашутиків” в жовтні, в якій вона була головною і єдиною акторкою. Але творчий задум жінки спонукав її спробувати себе режисером. І от Наталя представила болградській публіці результат своєї праці.

Театральний вечір «Вечорниці» складався з декількох танців та гуморесок відомих українських авторів, як, наприклад, Остапа Вишні. Трупа Наталі складається з учасників різних вікових категорій, до неї входять як переселенці, так і місцеві мешканці. 

Всі разом вони подарували глядачам справжнє українське свято, наповнене національним колоритом та добрим гумором. 

«Готувалися ми декілька місяців. До трупи входять діти з якими ми працювали та вчили танець. Ми все робили швидко, на емоціях, дуже переживали. Мені здається, що все в нас вийшло», – розповіла «Махалі» режисерка театрального вечора.

Для Наталі це був дебют режисера та ще неабияка практична робота, бо на даний час вона навчається в театральному коледжі. Наталя входить до складу Болградської самодіяльної театральної студії «ОнгЪл» при КЗ «Центр культури та дозвілля». У студії жінка набрала свою власну трупу та реалізує творчі задуми.

Особлива відмінність її трупи в тому, що до неї входять переселенці, які захоплюються театром.  Участь у культурному житті Болградської громади допомагає їм краще акліматизуватися на новому місці й демонструвати результати своєї роботи.

Серафим Савченко  

Поділитись
Зараз читають