Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Нова вимога НСЗУ: в палатах Болградської лікарні встановлять кондиціонери

17 Листопада 2023 18:12
Тетяна Терзі
Нова вимога НСЗУ: в палатах Болградської лікарні встановлять кондиціонери

В палатах Болградської центральної районної лікарні встановлять 32 кондиціонери. Про це «Махала» дізналася від генерального директора КНП «Болградська ЦРБ» Віктора Дішлі.

«За підсумками року ми маємо економію коштів близько 1,5 млн грн. Це кошти міського бюджету. Ми звернулися до Болградської міської ради з проханням використати ці кошти на придбання кондиціонерів. Плануємо закупити 32 кондиціонери в палати , вибрали інверторні, економні, які працюють в режимі «зима-літо»», – розповів Віктор Дішлі.

Кондиціонери будуть розраховані на приміщення 20–25 кв. метрів. Ще два великі кондиціонери планують встановити в коридорі поліклініки.

«Ми маємо 60 палат. Поки встановимо  кондиціонери в половині з них. Але потім візьмемо ще. Щоб не було перезавантаження мережі електропостачання, беремо економні кондиціонери, електромережу до яких будемо вести окремо з великою щитової, яка знаходиться в підвалі лікарні. В ординаторських кондиціонери вже є,  в операційних також», – розповів Віктор Дішлі.

Кондиціонери в лікарні сьогодні – це не розкіш, а вимога Національної служби здоров’я України (НСЗУ).

Лікарні спроможної мережі, що не зможуть забезпечити кондиціонерами палати пацієнтів та ординаторські втратять можливість контрактуватися із Національною службою здоров’я за певними пакетами вже з 1 січня 2024 року.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я України.

Зазначається, що у медичних закладах нормативно встановлені особливі вимоги до мікроклімату приміщень. Це стосується багатьох показників: рівня вологості, температури повітря, кондиціонування тощо. Від цього залежить як стан здоров’я самого пацієнта, так і самопочуття медичних працівників.

Поділитись
Зараз читають