Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Дівчинка з Затоки, яка втратила ногу через обстріл РФ, перемогла в спортивних змаганнях

04 Червня 2023 16:14
Тетяна Терзі
Дівчинка з Затоки, яка втратила ногу через обстріл РФ, перемогла в спортивних змаганнях

Олександра Паскаль перемогла у змаганнях з художньої гімнастики. Дівчинка виступала з протезом та вперше після поранення вийшла на килим. Початок та кінець її виступу глядачі зустріли оплесками. Відео оприлюднила уповноважена Президента України з прав дитини Дар’я Герасимчук.

Щойно отримала повідомлення від Маши, мами Сашеньки Паскаль: «Сьогодні були наші перші змагання!». Я дивилась і не могла повірити, як швидко вона реабілітувалась! А найголовніше, яка ж мотивація потужна повинна бути у 7-річної дівчинки, щоб так реактивно повернутись в художню гімнастику з протезом ноги!“, — написала Герасимчук.

Нагадаємо, Олександра Паскаль втратила ніжку внаслідок російського удару по селищу Затока у травні 2022 року. Після влучання ракети дитина опинилася під завалами. Понад два тижні дівчинка провела у реанімації. У неї був відкритий перелом руки, зламані чотири ребра, травма голови та численні осколкові поранення. Лікарі змушені були ампутувати їй ногу.

Через місяць дівчинка разом з мамою вирушила на реабілітацію до Австрії. Там вона отримала свій перший протез й почала заново вчитися ходити. Згодом Саша отримала індивідуальний біонічний протез.

Поділитись
Зараз читають