Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Станції екстреної медичної допомоги на півдні Одещини отримали подарунки від благодійників і американського астронавта

09 Лютого 2024 13:30
Наталя Іванова
Станції екстреної медичної допомоги на півдні Одещини отримали подарунки від благодійників і американського астронавта

Ізмаїльській станції екстреної медичної допомоги передали для потреб станції п’ять автомобілів швидкої. Про це повідомляє “Махала”.

Це два авто марки Citroën Jumper (реанімобілі класу С), що були передані Одеському обласному центру ЕМД та МК в рамках програми United24;  два автомобілі Volkswagen Crafter, надані як гуманітарна допомога від Австрії; один автомобіль високої прохідності Toyota Land Cruiser.

На Маяківській станції, що розташована на стратегічній трасі “Одеса-Рені” до вже існуючої додається ще одна бригада медицини катастроф, яка має на меті посилити структурний підрозділ на випадок ДТП та надзвичайних ситуацій, пов’язаних із воєнним станом.

Для цих потреб на станцію передано новий сучасний реанімобіль класу С, повністю оснащений всім необхідним обладнанням. Центр отримав автомобіль в межах ініціативи UNITED24 від американського астронавта Скотта Келлі. Подарунки передав голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

«Багато часу Екстренна медицина була болючою темою для Одещини: корупція, недостача медикаментів, дефіцит персоналу та багато інших проблем. Зараз після зміни менеджерів намагаємося спільно робити все для того, щоб вивести цю життєво важливу галузь на європейський рівень», – зазначив голова ОВА.

Поділитись
Зараз читають