Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Спортсмени Одеської області завершили участь в Олімпійських іграх: підсумки та думки

09 Серпня 2024 15:44
Олександра Сергєєва
Спортсмени Одеської області завершили участь в Олімпійських іграх: підсумки та думки

На Олімпійських іграх-2024, як і на двох попередніх Олімпіадах, виступали 7 спортсменів Одещини. Всі вони вже закінчили свої виступи, але з різним результатом. Про це повідомляє видання «Махала» з посиланням на відділення Національного олімпійського комітету в Одеській області.

За підсумками Олімпіади-2024 спортсмени Одеської області завоювали дві золоті медалі – шаблістки Олена Кравацька та Аліна Комащук в командному турнірі разом з Ольгою Харлан і Юлією Бакастовою.

Борець вільного стилю Василь Михайлов (тренери – Магамед Магдієв, Нарек Будагян) виступав категорії до 86 кг. В першій сутичці він поступився та завершив боротьбу на змаганнях. Чому так сталося?

«Річ у тому, що він помилився, коли тримав ногу, програючи десь два бали. Він міг ногу втримати та забрати оцінку сам. Напевно, позначилося те, що він перейшов з категорії 79 кг у 86 кг і важить набагато менше за суперника. Приблизна різниця у вазі в десять кілограмів, тому його фізично важче. Але це не виправдання. Василь помилився, не забрав свою оцінку і далі вже було достатньо важко наздогнати, тому що суперник вже мав велику перевагу та очікував на атаки Василя. Звичайно, він не здавався, проявляв свої бійцівські якості, але змінити вже нічого не зміг. Зараз потрібно відпочити, все переосмислити та готуватися далі», – повідомив  головний тренер збірної України з вільної боротьби (чоловіки) Василь Федоришин.

Нагадаємо, борець з Тарутинської громади не зміг вибороти перемогу в 1/8 фіналу Олімпіади-2024.

Бессарабські прикордонники урочисто зустріли свою колегу, яка виборола золоту медаль на Олімпійських іграх.

Фотоколаж НОК в Одеській області.

Поділитись
Зараз читають