Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

СПОРТСМЕНИ БОЛГРАДСЬКОЇ ТГ – ПЕРЕМОЖЦІ ТУРНІРУ З ВІЛЬНОЇ БОРОТЬБИ В ІСПАНІЇ ПОВЕРНУЛИСЬ ДОДОМУ

07 Липня 2022 11:12
Софія Чебан
СПОРТСМЕНИ БОЛГРАДСЬКОЇ ТГ – ПЕРЕМОЖЦІ ТУРНІРУ З ВІЛЬНОЇ БОРОТЬБИ В ІСПАНІЇ  ПОВЕРНУЛИСЬ ДОДОМУ

Нещодавно ми писали про спортсменів з Болградскої ТГ , які 12 червня 2022 року у місті Севілья, Іспанія, прийняли участь у “Відкритому кубоку Іспанії” з вільної боротьби серед юнаків. У складі збірної команди Одеської області в турнірі наші спортсмени – Белоус Михайло та Братов Микола, зайняли перші місця.

Тренерів та юних спортсменів  зустрів голова Болградської міської ради Сергій Димитрієв. Він подякував спортсменів за професіоналізм,  тренерів за педагогічний підхід при вихованні юних чемпіонів, а батькам висловив подяку за те, що вони підтримали любов дітей до спорту та всіма силами допомагають їм у цій справі, пише Болградська міська рада.

Голова вручив пам’ятні подарунки та грамоти спортсменам та тренерам Сергію Чебан, Семену Терзі та Віталію Ярим, відмітивши їх особливу участь у вихованні любові до спорту у молодого покоління.

«Хлопці отримали море вражень. Втомлені, але дуже задоволені. Мають бажання поїхати знову до Іспанії, якщо все буде добре, то поїдуть», – каже Семен Терзі, директор КЗ «Спорт для всіх»

У 2015 році родина Белоусів переїхала з зони АТО до міста Болград, та з 2016 р. мешкає в с. Виноградівка, Болградської ТГ. Михайло займається спортом з малих років, після переїзду до Болградського району також не залишив заняття та продовжив тренуватися, з 2016 року він тренувався під наставництвом Сергія Чебан – тренера з вільної боротьби в с. Виноградівка.

Михайло зайняв у своїй ваговій категорії (до 40 кг.) перше місце. Зараз в родині чотири дитини, молодший брат Іван дуже дружить з Михайлом та бере з нього приклад.

«Зараз Михайло продовжує тренування разом з іншими спортсменами борцівського клубу в с. Виноградівка. Ми бігаємо крос, проводимо силові тренування, покращуємо навички в спарингу, тобто вже готуємося до наступного турніру в Іспанії», – розповів Махалі  тренер з вільної боротьби Сергій Чебан.

Братов Микола, 2007 р.н., народився та мешкав в м. Болград, зараз живе в м. Одеса з батьками. Вільною боротьбою займається з 2015 року під наставництвом тренерів Семена Терзі та Віталія Ярима. Микола у своїй ваговій категорії (до 44 кг) зайняв 1 місце.

Нагадаэмо, що з початку 2021/2022 навчального року наші спортсмени почали навчання та тренування в Одеському борцівському клубі «Олімпієць». Увійшовши до складу збірної команди Одеської області та взявши участь у міжнародному турнірі в Іспанії вони вибороли перші місця, а Микола також отримав приз “Самий технічний спортсмен Кубку Іспанії”. Перемога кожного з хлопців внесла вагомий вклад в перемогу збірної команди Одеської області в командному заліку.

Фото : Болградська міська рада

Джерело

Поділитись
Зараз читають