Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Спортсмен з Бессарабії представлятиме Україну на Європейських іграх

11 Травня 2023 12:48
Ганна Ковальова
Спортсмен з Бессарабії представлятиме Україну на Європейських іграх

Вже в червні в Польщі відбудеться головний мультиспортивний захід на континенті – Європейські ігри 2023. Спортсмени з різних країн світу вирішуватимуть хто кращий у 28 видах спорту. Серед представників України буде й уродженець Білгород-Дністровського району, боксер Юрій Захарєєв.

Про це повідомили в відділенні Національного олімпійського комітету України в Одеській області.

В комітеті довго вирішували хто саме з одеських боксерів представлятиме країну на змаганнях. На це право претендував окрім Юрія ще Максим Молодан. Обидва спортсмени професійні, мають високі звання та гідно представляли б Україну на змаганнях. Щоб обрати кращого комітет навіть організував між ними бій.

Разом із тренерською радою і керівництвом Федерації боксу України ми вирішили дати шанс їм обом і зробили поєдинок між ними на турнірі в Литві, аби побачити, хто як виглядає. Нейтральне місце поєдинку, нейтральні судді. Вони зустрілись і переміг Юра. На цьому ми поставили крапку: на Європейські ігри їде Юрій Захарєєв“, – зазначив головний тренер збірної України Дмитро Сосновський.

Юрій Захарєєв –  уродженець села Андріївка Білгород-Дністровського району. У листопаді 2021 року Захарєєв переміг на Чемпіонаті світу з боксу в Белграді. 19-річний боксер завоював золоту медаль у ваговій категорії до 71 кг, ставши наймолодшим чемпіоном світу з боксу в історії України.  До цього він декілька разів поспіль ставав чемпіоном Європи з боксу серед молоді.

Сьогодні Юрію 20 років і він виступає в у ваговій категорії “до 71 кг” та тренується у дуже досвідченого, прекрасного у минулому боксера – Сергія Петровича Данильченко.

Європейські ігри або Європіада — багатовидові спортивні змагання, започатковані у 2015 році. Вони проходять кожні чотири роки в різних країнах континенту. Цього року вони пройдуть у польському Кракові з 21 червня по 2 липня 2023 року. В програмі третіх Європейських ігор 28 видів спорту, 21 з яких олімпійський, причому в деяких з них відбудеться відбір, чи етап відбору, на Олімпійські ігри-2024. Столицею Ігор є місто Краків, де відбудуться змагання з 12 видів спорту, решта змагань відбудеться ще в 10 містах Малопольського воєводства.

Поділитись
Зараз читають