Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Скільки прокурорів в Одеській області мають інвалідність: дані Генеральної прокуратури

25 Жовтня 2024 17:05
Наталя Іванова
Скільки прокурорів в Одеській області мають інвалідність: дані Генеральної прокуратури

В Офісі Генерального прокурора триває службове розслідування щодо можливих зловживань прокурорів під час отримання груп інвалідності. Про це повідомляє видання «Махала» з посиланням на пресслужбу відомства.

Перевірка охоплює всі регіони, спецпрокуратури та центральний апарат. Досліджуються як питання, пов’язані з набуттям прокурорами статусу особи з інвалідністю, так і отримання пенсійних виплат за рішенням суду. 

За попередніми даними службового розслідування, високий відсоток прокурорів, які мають статус особи з інвалідністю, виявлено у двох областях: Черкаській та Хмельницькій.

Так, на Черкащині 60 прокурорів органів прокуратури мають статус особи з інвалідністю. Це становить 27,4% від загальної кількості працюючих там прокурорів. 59 з них отримали його до повномасштабного вторгнення. 

В Хмельницькій області такий статус має 61 прокурор або 29,8% від загальної кількості. 50 отримали групи інвалідності до повномасштабного вторгнення. 

У решті прокуратур та в Офісі Генерального прокурора цей показник не перевищує 10%. В Офісі Генерального прокурора 22 прокурори мають статус особи з інвалідністю. Це 2,5% від загальної чисельності прокурорів, які працюють у центральному апараті. 

В Одеській області працює 494 прокурори, з яких інвалідність мають 45 людей, або 9,5%. Причому, 76,6% від прокурорів з інвалідністю складають чоловіки.

Поділитись
Зараз читають