Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Скандальне затримання голови Білгород-Дністровського: де зараз очільник міста?

07 Серпня 2024 09:55
Олександра Сергєєва
Скандальне затримання голови Білгород-Дністровського: де зараз очільник міста?

20 липня 2024 року у місті Білгород-Дністровський відбулося затримання міського голови за підозрою в організації вимагання передачі права на майно з погрозою насильства над потерпілим, вчинене за попередньою змовою групою осіб. Пройшло вже декілька тижнів з моменту затримання, але ніякої інформації про подальшу долю Віталія Граждана не повідомлялося, тож видання “Махала” звернулося за коментарем до Одеської обласної прокуратури. 

Як нам повідомили, одразу після затримання Білгород-Дністровський міський голова рішенням Київського районного суду Одеси був доправлений у СІЗО без права внесення застави, де перебуває й станом на сьогодні.

Ми знайшли відповідне рішення суду, з якого нам стало відомо, що строк перебування під вартою в Державній установі «Одеський слідчий ізолятор» триватиме до 16 вересня включно, в межах строку досудового розслідування.

Зазначимо, протягом п’яти днів з дня проголошення рішення сторона захисту мала право оскаржити рішення, проте чи вона цього зробити не змогла, чи не зробила, підсумок один – міський голова під вартою і буде там ще півтора місяця. 

Крім того, у прокуратурі нам повідомили, що згідно з рішенням суду Віталія Граждана відсторонений від виконання повноважень міського голови.

З матеріалів справи Махала також дізналася, що сторона Граждан подав скаргу щодо застосування відносно нього фізичного, психологічного впливу та катування співробітниками УСБУ в Одеській області. Розслідувати цей факт судом доручено ДБР. 

Нагадаємо, Віталія Граждана підозрюють у тому, що він обманом та погрозами намагався заволодіти базою відпочинку в селищі Сергіївка Білгород-Дністровського району. за даними слідства, процес вимагання супроводжувався психологічним тиском та залякуванням. 

Поділитись
Зараз читають