Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Школярі Кубейської громади взяли участь в обласному челенджі  “Thirty day fitness”

04 Травня 2023 19:16
Тетяна Манолова
Школярі Кубейської громади взяли участь в обласному челенджі  “Thirty day fitness”

12-річна Анастасія Кисса та 11-річний Максим Чекал з села Кубей взяли участь у спортивному челенджі “Thirty day fitness”, що проводив Одеський обласний комітет з фізичного виховання та спорту МОН України.

Протягом 30 днів діти виконували спортивні вправи та фіксувати це на відео. Підтвердження проходження челенджу викладали в Інстаграмі. 

Усі учасники отримували перелік вправ на кожен день та посилання на їх демонстрацію. Так, наприклад, у першому дні челенджу вони мали виконати стрибки протягом 15 секунд, піднятися на стільці 10 разів, віджатися від полу 10 разів, зробити вправи для преса 20 разів і вистояти у планці 25 секунд. З кожним днем випробовування ставали складнішими, але спортсмени з Кубею зуміли впоратися з тридцятиденним марафоном.

Як виявилося, Анастасія Кисса та Максим Чекал стали єдиними представниками на челенджі серед кубейських школярів. Вони отримали сертифікати про вдале проходження всіх завдань тридцятиденного челенджу.

Анастасія займається малюванням, плетінням бісером та на аматорському рівні – гімнастикою. Її спортивний потенціал побачили старший брат та вчитель фізичної культури, які й запропонували дівчинці взяти участь у челенджі.

“Анастасія залюбки погодилася представляти школу на спортивному змаганні та зуміла пройти всі завдання. Такі заходи є однією з форм роботи над фізичною культурою, систематичні заняття зміцнюють здоров’я та дозволяють бути витривалішими”, – розповів вчитель фізкультури Віктор Кара.

Максим займається футболом. Активно бере участь у різноманітних спортивних естафетах, цікавиться фотомистецтвом та показує гарні результати у навчанні. Про проведення челенджу йому розповіла мама Оксана, яка є психологинею у закладі освіти.

“Окрім виконання вправ, потрібно було їх ще демонструвати на публіку. Завдання доволі важкі, була така тенденція, що учасників з кожним днем челенджу ставало менше. Ми всією родиною вболівали за Максима, знімали та монтували відео та результатом задоволені. Спорт – його стихія, і ми, як батьки, пишаємося його досягненнями та наполегливістю”, – розповіла Оксана Чекал.

Поділитись
Зараз читають