Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Школярі Болградського району долучилися до щорічного Всеукраїнського проєкту «Мішечок»: умови конкурса

06 Травня 2023 17:03
Тетяна Терзі
Школярі Болградського району долучилися до щорічного Всеукраїнського проєкту «Мішечок»: умови конкурса

Учениця 11 класу Кубейського ліцею Марія Колєва за допомогою  вчительки Галини  Олександрівни Дюльгер виготовила багаторазові мішечки (торбинки) як екологічну альтернативу пластиковому пакуванню.

Своїм прикладом Марія закликає стати на шлях екосвідомості, врятувати свою країну та цілу планету від глобальної катастрофи – тотального забруднення пластиком.

Торбинки Марія виготовила в межах  Міжнародного молодіжного руху «School Recycling World», який в період з 03 квітня по 12 травня  організує щорічний Всеукраїнський проєкт «Мішечок», з метою формування національної культури чистоти, правильного поводження з відходами, дбайливого ставлення до довкілля, відповідального споживання, створення сприятливих умов для розвитку волонтерства і самореалізації української молоді та школярів, розвитку місцевих громад.

У межах проєкту відбудеться конкурс серед шкіл та позашкільних навчальних закладів з індивідуальними та колективними номінаціями.

Головний подарунок – принтер для сублімаційного друку, отримає навчальний заклад, учні якого пошиють найбільшу кількість мішечків.

Для колективних учасників додатково необхідно ознайомитися з положенням та до 12 травня 2023 року включно заповнити анкету за посиланням: https://forms.gle/m7rshgNk7Nfx1VvVA

«Щороку у світі використовують 5 трильйонів поліетиленових пакетів. При цьому кожного року до океану потрапляє 8 мільйонів тонн пластику. Тож, важливо вже сьогодні впроваджувати у своєму побуті екозвички, користуватися багаторазовими торбинками і зберегти довкілля у чистоті для наступних поколінь. Давайте речам друге життя, використовуючи за розхідний матеріал для мішечків ручної роботи – старий одяг, простирадла, штори. Таким чином ми зберігаємо ще більше ресурсів Землі. Піклуймося про нашу планету – разом!» – зазначає Юлія Мархель, голова організаційного комітету Всеукраїнського проєкту «Мішечок» та лідерка екологічних рухів School Recycling World та Let`s do it Ukraine.

Обов’язковою умовою участі у конкурсі є публікація фотографій своїх мішечків у Фейсбук або Інстаграм з хештегами та відміткою організаторів

Хештеги: #schoolrecyclingworld #мішечокSRW #пакетнепотрібен #мішечок #ecobagSRW 

Фото Кубейського ліцею.

Поділитись
Зараз читають