Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Школяр з Ізмаїльського району за одну ніч скоїв три крадіжки та вбив бабусю: як його покарав суд

10 Жовтня 2024 14:07
Олександра Сергєєва
Школяр з Ізмаїльського району за одну ніч скоїв три крадіжки та вбив бабусю: як його покарав суд

Кілійський районний суд Одеської області визнав неповнолітнього мешканця села Помазани, учня Шевченківського ЗЗСО № 2, винним у скоєнні крадіжок, умисному вбивстві та придбанні наркотичних засобів. За рішенням суду підліток відправиться за ґрати. Про це “Махала” дізналася з судового реєстру. 

Подія сталася у лютому 2024 року вдома у батьків підсудного. Вся родина зібралася на святкування дня народження одного з членів сім’ї. Ніхто не сварився – усі відпочивали, смажили шашлики та пили вино. У будинку на той час проживала мати підсудного та його вітчим зі своєю матір’ю. Хлопець близько трьох років проживав окремо, тож просто прийшов у гості.

Коли застілля завершилося і всі пішли відпочивати, хлопець пройшовся по кімнатах та поцупив у родичів два телефони, після чого зайшов до прибудови, де спала бабуся. Що трапилося між ними – невідомо, адже підсудний відмовився надавати покази, однак підліток під час ймовірного конфлікту схопив ніж та наніс літній жінці не менше чотирьох ударів в шию та живіт, після чого втік з місця злочину. 

Син загиблої зазначив на суді, що між його матір’ю та хлопцем раніше не виникало конфліктів, вона відносилася до нього як до онука.

Вбивством злочини хлопця тієї ночі не завершилися – вибігши з будинку він пішов гуляти вулицею та натрапив на припаркований автомобіль ВАЗ. Хлопець вліз в автівку, викрав магнітолу, та з усім награбованим майном відправився скоювати ще один злочин – купляти наркотики.  

Розшукати хлопця правоохоронцям допоміг його рідний дядько. Він розповів, що юнак давно мешкає окремо від батьків та назвав його адресу. Він також розповів, що хлопець до 8 класу вчився добре та мав гарні стосунки із батьками, однак потім його поведінка різко змінилася. Він почав красти та прогулювати школу. Ймовірно, причиною стали наркотики. 

Обвинувачений під час судового засідання сказав лише, що він шкодує про скоєне. Враховуючи покази свідків та докази, суд визнав юнака винним за усіма статтями та засудив його до 8 років та 6 місяців позбавлення волі. 

Поділитись
Зараз читають