Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Школяр з Дивізійської громади вкрав автомобіль в односельця та потрапив на ньому у ДТП

03 Травня 2024 11:05
Олександра Сергєєва
Школяр з Дивізійської громади вкрав автомобіль в односельця та потрапив на ньому у ДТП

Тарутинський районний суд визнав учня 9 класу Дивізійського ліцею винним у незаконному заволодінні транспортним засобом. Яке покарання йому обрали, “Махала” дізнавалася з судового реєстру. 

Подія сталася у жовтні 2023 року. Близько першої години ночі підліток заліз на подвір’я до односельця, де стояв автомобіль марки ВАЗ 21061 та захотів покататися, коли побачив, що господар залишив ключ у замку запалення. 

Хлопець сів за кермо та почав рух, але, не маючи відповідного досвіду з керування автомобілем, в’їхав у перешкоду, через що пошкодив  бампер, щит, радіатор, рами та фари автомобіля на суму 7116 гривень.

В судовому засіданні хлопець повністю визнав провину та підтвердив обставини злочину. Його мати, як представник обвинуваченого, сказала, що провела із сином бесіду щодо його поведінки, він пообіцяв, що більше таке не повториться. Тож вона попросила суд не карати суворо її сина. 

Потерпілий на  судове засідання не з`явився, але надав письмову заяву, що претензій матеріального та морального характеру до обвинуваченого не має.

Тож, враховуючи обставини події, суд визнав школяра винним і призначив йому покарання у виді 3 років позбавлення волі. Проте, враховуючи пом’якшувальні обставини, замінив покарання на рік іспитового строку. 

Але батькам підлітка його вчинок обійдеться дорого – вони мають сплатити на користь держави  18 640 гривень за залучення експертів. 

Фото ілюстративне

Поділитись
Зараз читають