Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Шкільний зорепад: в школах Болградського району відзначили кращих учнів (Фото) 

22 Травня 2023 16:38
Софія Чебан
Шкільний зорепад: в школах Болградського району відзначили кращих учнів (Фото) 

Традиційно в травні завершується навчальний рік в закладах освіти. Останнім часом стало доброю традицією нудні лінійки перетворювати на невеликі свята, де кращим учням вручають грамоти та дипломи за здобутки впродовж навчального року. Днями в декількох закладах освіти Болградського району пройшли такі заходи.

В селі Залізничне таке свято відбулося вперше в історії навчального закладу. В сільському будинку культури пройшов захід «Зоряний світ ліцею».

«Наша школа – це розмаїття талантів. Приємно бачити, що вона повниться молодими обдаруваннями. Це майбутнє нашої країни, її майбутнє, її гордість» зазначили на сторінці у Фейсбуці Залізничненського навчального закладу.

В Болграді одним з флагманом освіти всього району є опорний заклад освіти «Болградський ліцей». Таке свято школа проводить вже десятиліття і воно має свою традиційну назву «Ліцейські лаври».

Впродовж року ліцеїсти, яких старанно підготовлювали наставники-вчителі, брали участь у різноманітних конкурсах і олімпіадах, змаганнях і фестивалях, доклавши чимало сил для того, щоб досягти успіху.

«Ця прекрасна мить, коли кожен із нас може відчути себе переможцем, увінчаним, немов у Стародавньому Римі чи Греції, лавровим вінком переможця. І нехай цей вінок має вигляд грамот, від цього він не втрачає своєї цінності»зазначила адміністрація школи у привітанні кращих учнів.

Дійсно, опорному закладу «Болградський ліцей» є чим пишатися: 67 призових місць у предметних олімпіадах етапу Болградської громади, 5 призових місць в обласних предметних олімпіадах, 1 місто в конкурсі захисту робіт МАН, а також перше місце на всеукраїнській олімпіаді. У номінації «Творчість» завойовано 167 призових місць.  Всього в усіх номінаціях за рік зароблено 244 нагород. 

В школі села Банівка Василівської територіальної громади пройшов захід під назвою «Ліга талантів». На ньому вітали учнів ліцею за перемоги в олімпіадах та конкурсах.

Крім самих учнів та вчителів-наставників подяки отримали й батьки, за гарне виховання молодого покоління українців. Про це розповіла директорка навчального закладу Ганна Генчева.

*** 

Цей навчальний рік був складним для всіх учасників процесу. Восени та взимку не було світла, повітряні тривоги, уроки в бомбосховищах і таке інше. Тому цілком зрозуміло, що адміністрації шкіл захотіли в урочистій обстановці відзначити кращих учнів та педагогів. Бо вони попри всі труднощі та негаразди змогли не тільки закінчити навчальний рік, а й досягти успіхів.

Українці – непереможна нація! 

Поділитись
Зараз читають