Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Щоб усі школи могли навчатися офлайн: Кілійська громада шукає можливості для облаштування укриттів у навчальних закладах 

26 Червня 2024 12:29
Олександра Сергєєва
Щоб усі школи могли навчатися офлайн: Кілійська громада шукає можливості для облаштування укриттів у навчальних закладах 

В Кілійській міській раді відбулася нарада з питання пошуку всіх можливих шляхів для облаштування споруд цивільного захисту в закладах освіти громади, щоб з 1 вересня поточного року діти мали можливість навчатися за очною формою. Про це повідомив міський голова Кілії Вʼячеслав Чернявський.

Міський голова зазначив, що коштів у громади на будівництво бомбосховищ немає, однак було прийнято рішення все одно розпочати роботу щодо виготовлення проєктно-кошторисної документації. 

Коли документацію буде зроблено, громада надішле запити до всіх інституцій щодо виділення необхідного фінансування з бюджетів різних рівнів.

По грубому підрахунку на облаштування одного укриття необхідно близько 15 млн грн, залежно від його розмірів.

“Громада не буде чекати на виділення фінансування. Вже наразі у всіх закладах освіти триває пошук альтернативних варіантів, відповідно до вимог законодавства України”, – зазначив Чернявський.

На наступному тижні він запланував особисто перевірити усі імовірні локації для облаштування укриттів.

Головне фото демонстративне

Поділитись
Зараз читають