Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Ще одна громада Болградського району приєдналася до проєкту «Поліцейський офіцер громади»

10 Травня 2024 19:00
Наталя Іванова
Ще одна громада Болградського району приєдналася до проєкту «Поліцейський офіцер громади»

Начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Іван Жук 10 травня підписав меморандуми про співпрацю та партнерство з головами громад Одещини, серед яких Городненська територіальна громада.

«Ми прагнемо, щоб усі громади мали свого офіцера поліції, який постійно знаходитиметься поряд, плідно співпрацюватиме із людьми та орієнтуватиметься на їхні потреби», – повідомив полковник поліції.

Голови громад зауважили, що підтримали проєкт, бо хочуть мати порядок в громадах.

Проєкт «Поліцейський офіцер громади» впроваджений Міністерством внутрішніх справ та Національною поліцією України. Він передбачає забезпечення кожної громади офіцером поліції, який буде в ній проживати та забезпечувати безпеку й порядок на території обслуговування.

Сьогодні з 63 територіальних громад Одеської області у 42 свої функціональні обов’язки виконюють 61 поліцейський офіцер громади.

Нагадаємо, в листопаді 2023 року Болградська громада підписала меморандум про співпрацю з Нацполіцією.

На сесії Болградської міської ради 28 вересня 2023 року депутати дали згоду на придбання за кошти місцевого бюджету будинку в селі Виноградівка Болградської громади для облаштування  робочого місця дільничного офіцеру поліції. Вартість будівлі 670 тисяч грн. Але  місце для роботи поліцейського не облаштовано досі.

Поділитись
Зараз читають