Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: у громадах Бессарабії проходять патріотичні акції в пам’ять про полеглих воїнів

29 Серпня 2024 17:05
Наталя Іванова
«Шаную воїнів, біжу за Героїв України»: у громадах Бессарабії проходять патріотичні акції в пам’ять про полеглих воїнів

Один з забігів вже відбувся сьогодні, 29 серпня, у місті Білгород-Дністровський. Наступними на забіг готуються вийти мешканці Болграду та Рені. Про це повідомляє “Махала” з посиланням на Білгород-Дністровську міську раду.

Сьогодні мешканці Аккермана пробіглись вулицями рідного міста, долаючи дистанції дві, п’ять та десять тисяч метрів, несучи на своєму спортивному номері ім’я воїна, який віддав своє життя за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. 

Загалом у заході взяли участь понад 200 людей, серед яких військовослужбовці гарнізону, правоохоронці, прикордонники, працівники Управління освіти міської ради, викладачі та вихованці міського Центру дитячої творчості, дитячо-юнацької спортивної школи, Білгород-Дністровського педагогічного фахового коледжу, вчителі закладів загальної середньої освіти міста, колектив творчої майстерні «Мальований Півень», учасники Молодіжної ради міста «Молодіжка», та небайдужі мешканці міста.

31 серпня аналогічні заходи планують провести у Болграді та Рені.

Як повідомив Відділ культури, туризму, молоді та спорту Болградської міської ради, забіг у Болграді розпочнеться о 9:30 на центральній площі. Бажаючим взяти участь доведеться подолати дистанцію в два кілометри.

Реєстрація учасників розпочнеться о 8:00 за адресою: проспект Соборний, 147 А, біля палацу «Кришталь». 

Забіг у місті Рені розпочнеться о 9:00 у парку Перемоги, на алеї навпроти ресторану «Юг». Маршрут пролягатиме по периметру парку до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Нагадаємо, минулого року у Рені відбувся патріотичний забіг, який був присвячений Дню незалежності України.

Поділитись
Зараз читають