Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Шахраї з Білгород-Дністровського району обікрали людей на понад 100 тисяч гривень

09 Липня 2024 12:35
Ганна Ковальова
Шахраї з Білгород-Дністровського району обікрали людей на понад 100 тисяч гривень

Поліцейські повідомили про підозру у шахрайстві двом мешканцям міста Білгород-Дністровський: вони ошукали в інтернеті продавців на понад 100 тисяч гривень. Про це повідомили в пресслужбі національної поліції.

Зловмисники, вдаючи добросовісних покупців, під вигаданими іменами замовляли в інтернет-крамницях різноманітні товари за повну передоплату і скидали фото підроблених квитанцій про розрахунок продавцям. Після цього останні надсилали замовлення клієнтам, а вони безкоштовно отримували посилки у поштових відділеннях.

У лютому на спецлінію «102» підприємець з Київщини повідомив про те, що відправляв товар двом замовникам на Одещину у місто Білгород-Дністровський, а згодом при перевірці банківського рахунку виявив відсутність надходжень оплати від них.

Поліцейські викрили зловмисників, якими виявились двоє містян віком 27 і 29 років. Правоохоронці встановили, що першим почав шахраювати саме старший чоловік. Зрозумівши, що схема працює, він поділився нею зі знайомим, один раз створив для нього фіктивну квитанцію, а потім той долучився до протиправних дій сам.

Так у період з жовтня минулого року по лютий поточного року зловмисники 24 рази купували товар у восьми продавців з Одещини, Київщини, Чернігівщини, Харківщини та Рівненщини. «Придбали» продукти, одяг, постільну білизну, косметику, дитячі іграшки тощо на загальну суму 104 484 гривні.

Коли тривало досудове розслідування, один з підозрюваних, аби уникнути відповідальності, запропонував правоохоронцю хабар у розмірі 1000 доларів. Про пропозицію поліцейський повідомив своєму керівництву, і чоловіку додали до обвинувачень ще й спробу дати неправомірну вигоду. Обвинувальний акт вже скеровано до суду. За цей злочин чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

За шахрайство обом чоловікам загрожує штраф від 51 тис. до 68 тис. гривень або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років. Слідство триває.

Поділитись
Зараз читають