Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Серветки для ЗСУ: як майстрині з Рені вносять всій вклад в Перемогу

11 Квітня 2024 10:03
Петро Хаджи-Іван
Серветки для ЗСУ: як майстрині з Рені вносять  всій вклад в Перемогу

В місті Рені живе майстриня, яка займається шиттям з клаптиків тканин. Її витвори вражають майстерністю, а тепер ще й допомагають воїнам ЗСУ. Про це розповідає видання «Махала».

Олена Миколаївна Верченко  з дитинства створює чудові різноманітні вироби з клаптиків тканини. Захоплення клаптиковим шиттям Олена Миколаївна також передала й своїм ученицям.

З 1979 по 2008 роки Олена Миколаївна працювала в середній школі №6, нині Ренійський НВК-ліцей, учителем обслуговуючої праці. За сумлінну та багаторічну працю у 2002 році її нагородили знаком «Відмінник освіти України». З 2010 по 2019 роки очолювала Міжшкільний навчально-виробничий комбінат, в якому була ініціатором відкриття трьох нових профілів: «Кулінарія», «Основи дизайну предметів інтер’єру» та «Офіціант-бармен». Учні закладів загальної середньої освіти міста Рені із задоволенням відвідували заняття в комбінаті.

Олена Миколаївна виховала двох чудових дітей, наразі пишається шістьма онуками. Свої знання, вміння, досвід та захоплення вона зараз передає онучці Анні Чобану, учениці 5-А класу опорного закладу Ренійський ліцей № 1.

Вдвох вони вирішили в такий нелегкий для нашої країни час зробити щось корисне для воїнів ЗСУ. Бабусина майстерність та завзятість Ані перетворилися на чудові, різнокольорові декоративні серветки, виконані в техніці «Йо-Йо».

Маленькі кружечки з тканини, які охайно вирізає онука, в руках майстрині – бабусі стають справжніми витворами мистецтва. За 2 місяці вони виготовили 15 серветок.

До справи долучилися небайдужі люди. Сестра Олени Миколаївни Ганна Грозав передала з Італії яскраві клаптики якісної тканини, працівниці ренійського ринку Тетяна Гаврилиця, Валентина Дунаф, Віра Чебаниця допомогли продати серветки, була й незнайомку, яка просто додала 200 гривень до загальної суми.

Після продажу серветок зібрали 1000 гривень, які Олена Миколаївна на онука Аня перевели на рахунок ЗСУ України.

Поділитись
Зараз читають