Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Саратський ліцей відвідали представники ООН: що їх цікавило

24 Січня 2024 12:00
Алла Корінь
Саратський ліцей відвідали представники ООН: що їх цікавило

Саратський ліцей відвідали представники Всесвітньої продовольчої програми ООН. Про візит та харчування школярів як одне з пріоритетних питань виданню «Махала» розповів директор ліцею Роман Ковшик.

«Участь у програмі ООН не лише сприятиме забезпеченню наших дітей смачними та корисними стравами, але й дозволить в 2024 році отримувати 30% відшкодування за кожну гарячу страву для тих учнів початкових класів, які харчуються за батьківські кошти, а таких у закладі навчається  51 дитина. Це значна  підтримка, що полегшить фінансове навантаження на наші родини», – розповів директор ліцею.

Він додатково повідомив, що учбовий заклад працює з урахуванням  української реформи шкільного харчування та в співпраці з Міністерством освіти і науки України та органами місцевого самоврядування Саратської громади. 46 учнів початкових класів пільгових категорій харчується за рахунок місцевого бюджету. Вартість харчування на одну дитину в день складає 70 гривень.

Під час візиту представники фонду ООН докладно оглянули їдальню, переглянули щоденне меню та поспілкувалися з персоналом.

Нагадаємо, Всесвітня продовольча програма ООН визначає своєю місією підтримку урядів у забезпеченні доступу до шкільних обідів для всіх школярів початкових класів, сприяючи їхньому здоров’ю та готовності до навчання.

Поділитись
Зараз читають