Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Саратська селищна рада допоможе місцевим мешканцям сплатити за комунальні послуги: як саме?

14 Жовтня 2023 14:00
Алла Корінь
Саратська селищна рада допоможе місцевим мешканцям сплатити за комунальні послуги: як саме?

На останній сесії Саратської селищної ради депутати затвердили Програму відшкодування різниці між встановленими та фактично застосованими тарифами комунальному підприємству “СаратаКомунсервіс” на житлово-комунальні послуги для населення до кінця 2023 року. 

Про це повідомляє інтернет-видання “Махала”.

Прийняття програми зумовлено необхідністю зменшення фінансового навантаження на населення територіальної громади за сплату житлово-комунальних послуг, запобігання збитків та погіршення фінансового стану комунального підприємства – виробника та надавача послуг.  А отже – стабільності забезпечення населення послугами належної кількості та якості. Передусім йдеться про водопостачання, водовідведення та вивезення твердих побутових відходів. 

Оптимальним джерелом забезпечення діяльності КП “СаратаКомунсервіс”, а отже й фінансування прийнятої програми, визнано бюджет Саратської селищної територіальної громади, але не виключаються й благодійні надходження. Прийнята на пленарному засіданні програма передбачає загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для її реалізації, у сумі 754,2 тисячі гривень.

Поділитись
Зараз читають