Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Саратська громада відзначила потрійне свято

03 Жовтня 2023 14:30
Алла Корінь
Саратська громада відзначила потрійне свято

Низкою яскравих заходів Саратська громада відзначила потрійне свято – День захисників і захисниць України, День Українського козацтва та Храмовий день, який у Сараті припадає на православну Покрову Пресвятої Богородиці.

Біля символічної Стіни Пам’яті відбувся мітинг, на якому поіменно згадали доблесних воїнів громади, які загинули у російсько-українській війні, вшанували їх пам’ять вдячним словом, хвилиною мовчання та покладанням квітів. 

Керівництво та актив громади привітали військовослужбовців та родини загиблих героїв – земляків зі святами. Поклали квіти до пам’ятника засновнику Сарати пастора Ігнаца Ліндла.

Окрім цього урочисте Богослужіння відбулося у Саратському Свято-Покровському храмі Православної церкви України. А напередодні свят Саратський історико-краєзнавчий музей організував захід, присвячений 20-й річниці відкриття Свято-Покровського храму.

У неділю в Саратській громаді пройшли благодійний ярмарок та концерт “Сильні разом”, які продемонстрували високий патріотизм саратців, їх щиру любов до України і своєї малої батьківщини – Сарати, яку на святкових заходах неодноразово влучно нарікали справжнім українським містечком. Вона справді стала такою останнім часом… 

Особливо піднесеними, зворушливими та щемливими миттєвостями вирізнялася церемонія вручення ордена “За мужність” рідним і близьким загиблих воїнів ЗСУ. 16 сімей полеглих бійців приїхали цього дня до Сарати з усієї Одещини, щоби отримати державні нагороди своїх героїчних синів, батьків, чоловіків та братів.

Поділитись
Зараз читають