Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Самбісти з Арцизу стали призерами Всеукраїнського турніру, присвяченого загиблим захисникам

11 Травня 2023 15:20
Тетяна Манолова
Самбісти з Арцизу стали призерами Всеукраїнського турніру, присвяченого загиблим захисникам

Вихованці Арцизької ДЮСШ взяли участь у Всеукраїнському турнірі зі спортивного та бойового самбо пам’яті Героя України Вадима Зеленюка. Про це повідомляє Арцизька міська рада.

У турнірі, що тривав з 5 по 7 травня у місті Вінниці, взяли участь 600 спортсменів з 18 областей України. Учасники віком від 14 до 20 років показали свою майстерність у вікових категоріях “Кадети”, “Старші юнаки” та “Молодь”.

Сергій Лозанюк, в. о. директора Арцизької ДЮСШ, тренер-викладач відділення дзюдо та самбо повідомив про те, що арцизькі самбісти брали участь у всіх вікових категоріях та здобули призові місця. Так, Максим Бірбінюк зайняв 2 місце серед “кадетів” та “старших юнаків”. Софія Колеснік підіймалася на п’єдестал нагородження за 2 місце у категоріях “старші юнаки” та “молодь”,  і за 3-є місце серед “кадетів”. Самбіст Сергій Костєв посів 3-е місце серед “молоді”.

Для спортсменів з Арцизу захід дав змогу показати силу та міць, свій потенціал та отримати результат тренувань.

“Змагання проходили в запеклій та безкомпромісній боротьбі, де наші вихованці виявили себе з найкращого боку. Підтвердженням цьому стало запрошення на збори у складі збірної України Колесник Софії та Костєва Сергія”, – розповів тренер. 

Додамо, що Всеукраїнський турнір зі спортивного та бойового самбо було присвячено усім загиблим воїнам країни та названо на честь Героя України Вадима Зеленюка, майора спецпідрозділу «Омега» Національної гвардії України, дзюдоїста, майстра спорту, призера чемпіонату світу з бойового самбо, чемпіона Європи з універсального бою, володаря Кубка Президента України з рукопашного бою. 

Вадим Зеленюк загинув 22 серпня 2022 року біля Авдіївки на Донеччині.

Поділитись
Зараз читають