Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Саф’янівська лікарня відправила на фронт ще один автомобіль (Фото)

23 Травня 2023 15:29
Альона Колеснік
Саф’янівська лікарня відправила на фронт ще один автомобіль (Фото)

22 травня колектив КНП Саф’янівської сільради “Центральна районна лікарня” передав бійцям 37 окремого батальйону морської піхоти позашляховик Nissan Navara. Це вже дванадцяте за рахунком авто, яке цей заклад відправив на фронт з початку повномасштабного вторгнення.

Збір на цей автомобіль стартував 17 квітня – генеральний директор районної лікарні Олег Садковський приурочив його до свого дня народження. Олег Володимирович вирішив, що найкращим подарунком для нього стане можливість підтримати українських воїнів. Тому усі, хто бажав його привітати зі святом, пересилали гроші на картку для покупки авто.

Колектив лікарні, як і раніше, підтримав пропозицію свого керівника. Збір тривав місяць. 

«Гроші перераховували друзі, колеги з інших лікарень, за що я їм дуже вдячний. Саф’янівська громада також підтримала. Навіть з інших країн слали гроші мої друзі та знайомі. Хтось давав готівкою», – розповідає Олег Садковський.

Загалом було зібрано суму 138440 грн. Українські гроші обміняли на євро і вже з цією валютою поїхали до Румунії за покупкою. Попередньо на торговому майданчику OLX переглянули румунські оголошення про продаж позашляховиків, визначилися з локацією, на якій шукатимуть машину.

Цінник обраного автомобіля становив 7300 євро, сторгувалися з продавцем до 6800 євро. Суму, що бракувала, додав із власних коштів Олег Садковський. «Це дрібниця в порівнянні з тим, що люди залишають там своє здоров’я та життя», – каже він.

Нагадаємо, що, крім останнього позашляховика, колектив КНП Саф’янівської сільської ради “Центральна районна лікарня” передав військовим дев’ять медичних УАЗів, один пікап NissanNavara (у вересні цього року), а також Олег Садковський та його друзі віддали свій автомобіль “Нива”. Наступну акцію з придбання авто для фронту, за словами Олега Володимировича, заплановано на осінь цього року.

У нещодавній поїздці до Румунії компанію співробітникам лікарні склали працівники Саф’янівської сільської ради. Вони придбали для ЗСУ синій позашляховик Nissan Navara за кошти, зібрані на сільському ярмарку. Цей автомобіль також учора був переданий військовим.

Поділитись
Зараз читають