Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

РОЗВІНЧУЄМО ФЕЙКИ: ЧИ Є ХОЛЕРА В КІЛІЇ І КОМУ ЦЕ ВИГІДНО?

10 Червня 2022 14:53
Тетяна Терзі
РОЗВІНЧУЄМО ФЕЙКИ: ЧИ Є ХОЛЕРА В КІЛІЇ І КОМУ ЦЕ ВИГІДНО?

В одному з Одеських телеграм-каналів з’явилася інформація, що нібито в інфекційному відділенні Кілійської багатопрофільної лікарні виявлено два випадки холери, які влада старається приховати.

На цю інформацію відреагувала Одеська військова адміністрація, назвавши її фейковою. Це підтверджує на своїй сторінці в Фейсбук і Кілійська лікарня.

Хто розповсюджує фейки  і навіщо? На це питання в телеграм-каналі відповів речник голови Одеської ОВА Сергій Братчук.

«Чому розгоняється фейкова інформація про начебто виявлені випадки захворювання на холеру в Одесі та Миколаєві? Причина проста. У ворога величезні проблеми зі спалахом холери в Маріуполі. І вони стоять перед загрозою величезної епідемії саме в Маріуполі. Тому, щоб інформаційно перебити ці проблеми і показати, що ці проблеми є в Микалаєві чи Одесі, ворог спеціально розганяє цю інформацію», – повідомив він.


Як зазначають інфекціоністи, захворюваність на холеру визначається не під час огляду лікарем за тими чи іншими симптомами, а виключно лабораторно-бактеріологічним аналізом.

Станом на 12.00, 10 червня 2022 року, жодного факту підтвердження наявності збудника холери ні в Одесі, ні в Одеській області не виявлено, говориться в повідомлені.

«Просимо журналістів не розповсюджувати неправдиву та неперевірену інформацію і тим самим не сіяти паніку серед населення», – повідомив Братчук.

Тетяна Терзі

Поділитись
Зараз читають