Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Рожеві фламінго почали гніздуватися  на території Тузлівських ліманів

21 Травня 2023 15:13
Тетяна Терзі
Рожеві фламінго почали гніздуватися  на території Тузлівських ліманів

Останніми тижнями рожевих фламінго стали не просто часто помічати на півдні Одещини, вони вже мешкають постійно на Тузлівських лиманах. І навіть почали вперше гніздиться на лиманах. Про це повідомив співробітник заповідника Іван Русєв.

Але, за словами науковця, місця для гніздування на лиманах птахи вибрали невдалі -дуже близько до населеного пункту, до людей, до постійного фактору неспокою, де також є бродячі собаки, а ввечері можуть бути дикі хижі ссавці. І вже зараз, рядом з колонією птахів, вже багато слідів від людей.

 «Звертаюсь до всіх, хто дізнався про чудових птахів, які мешкають і починають гніздиться у нас в нацпарку і планує їх побачити, а також до місцевих мешканців, які подорожують до узбережжя лиманів. Особливо звертаюсь до вчителів, щоб передали дітям. Будь ласка не підходьте ближче ніж 300 метрів до них, особливо до місць гніздування. Вони можуть злякатися і покинути гнізда. Дайте їм шанс відгніздуватися і кожного року вони будуть нашими і вашими гостями, а також будуть неповторною візитівкою Українського Причорномор’я», – звернувся до мешканців півдня Іван Русєв.

Співробітник нацпарку додав, що багато фламінго мають кільце на нозі.  Науковці скоро дізнаються хто, коли і де кільцював таких рідкісних птахів, занесених до Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи.

Нагадаємо, вперше фламінго побачили на лиманах в Білгород-Дністровському районі в квітні.

Фото Івана Русєва.

Поділитись
Зараз читають