Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Родини полонених та зниклих безвісти отримуватимуть сповіщення від Координаційного штабу у застосунку “Дія”

12 Вересня 2024 12:42
Валерій Гайдаржи
Родини полонених та зниклих безвісти отримуватимуть сповіщення від Координаційного штабу у застосунку “Дія”

У застосунку «Дія» запроваджено push-сповіщення для сімей військових і цивільних полонених та зниклих безвісти осіб. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала” з посиланням на офіційний сайт “Дія”.

Раніше інформування здійснювалося через SMS, але тепер є можливість підключити Push-сповіщення, які надходитимуть безпосередньо з кабінету Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими та відображатимуться в застосунку “Дія”.

Вразливістю рідних полонених та зниклих безвісти користувалися шахраї — пропонували за гроші «пришвидшити» обмін або надсилали фейкову інформацію, імітуючи дані від Координаційного штабу. Інформування сімей полонених через Дію допоможе: офіційно і вчасно отримувати перевірені дані від Координаційного штабу, захистити від маніпуляцій, шантажу та дезінформації росіянами; убезпечити від викрадення особистих даних і рахунків”, – зазначили на сайті застосунку.

Як підключити відповідне сповіщення?

  • Подати заяву через Особистий кабінет Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими; 
  • Бути авторизованим у застосунку Дія; 
  • Мати податковий номер; 

Як загалом це працює? 

Коли людина зникає, рідні залишають заяву в особистому кабінеті на сайті Координаційного штабу. У Дію надходять сповіщення про те, що: 

  • заяву підтвердили; 
  • до справи додали інформацію; 
  • людину звільнили з полону. 

Якщо підтверджується, що зниклий безвісти перебуває в полоні, “Дія” також повідомить про це. Коли ж рідні отримують сповіщення через “Дію”, що людину звільнено з полону, це означає, що вона дійсно звільнена.

Фото з сайту “Дія”

Поділитись
Зараз читають