Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Родині загиблого захисника з Кілійської громади вручили державну нагороду

22 Травня 2023 13:31
Тетяна Манолова
Родині загиблого захисника з Кілійської громади вручили державну нагороду

В Кілійській громаді орден “За мужність” III ступеня сьогодні передали родині загиблого солдата Зєлькова Олександра Олексійовича.  Про це повідомила пресслужба громади.

Державною нагородою стрільця Олександра Зєлькова відзначили посмертно за особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі. Відповідний Указ Президента України про присвоєння ордену був підписаний 9 січня 2023 року.

22 травня Кілійській міській голова передав державну нагороду дружині Олександра Галині Зєльковій. В’ячеслав Чернявський висловив щирі співчуття і слова підтримки родині полеглого воїна.

Галина Зєлькова

Відомо, що Олександр Зєльков народився 25 лютого 1974 року в селі Ліски Кілійської громади, тут він проживав зі своєю родиною. З початку повномасштабного вторгнення Росії встав на захист України. Влітку минулого року отримав тяжке поранення в зоні бойових дій, його серце зупинилося 12 липня у лікарні. Поховали військового в рідному селі 16 липня 2022 року. А 19 грудня на фасаді місцевої школи, яку закінчив захисник, на його честь відкрили меморіальну дошку.

Олександр Зєльков
Меморіальна дошка на фасаді рідної школи

Фото пресслужби Кілійської міської територіальної громади

Поділитись
Зараз читають