Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Рятувальники Бессарабії відкачали понад 600 кубів дощової води з домівок місцевих жителів

15 Червня 2024 11:02
Ганна Ковальова
Рятувальники Бессарабії відкачали понад 600 кубів дощової води з домівок місцевих жителів

Останній тиждень Бессарабія потерпає від злив. Не виключенням стала й пʼятниця, 14 червня. Потужний дощ накрив південь Одещини після четвертої години дня. Після нього рятувальники Болградського та Ізмаїльського району шість разів виїжджали до місцевих мешканців та допомагали відкачувати воду з їхніх домівок. Про це повідомили в пресслужбі ДСНС Одеської області.

На Болградщині найбільше постраждали Арцизька та Болградська громади. В селі Прямобалка на вулиці Покровській рятувальники відкачали 72 м3 води з укриття. В Болграді підтопленим виявився будинок на провулку Соборний. З території будівлі відкачано 50 м3 води.

Також працівники ДСНС отримували виклики з Ізмаїла, Вилковської та Кілійської громад. Ввечері в місті Ізмаїл рятувальники викачали 110 м3 дощової води з придомової території на вулиці Короленка, а у місті Вилкове – 30 м3 води з придомової території на вулиці Захисників України.

З Кілійської громади надійшло аж два виклики на допомогу. В місті Кілія рятувальники відкачали 20 м3 води з придомової території на вулиці Михайла Білинського, а в селі Ліски потужна злива підтопила одразу два будинки на вулиці Перемоги: з їхньої придомової території рятувальники відкачали 330 м3 дощової води.

Нагадаємо, станом на 3 червня в Болградській громаді вже випало майже половина норми місячних опадів. Після цієї зливи в Бессарабії дощило ще не раз.

Головне фото демонстративне

Поділитись
Зараз читають