Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Ренійський міський голова та депутат міської ради отримали вироки за одержання хабара

18 Квітня 2024 08:07
Тетяна Терзі
Ренійський міський голова та депутат міської ради отримали вироки за одержання хабара

Колегія суддів Вищого антикорупційного суду на засідання 17 квітня визнала винуватими Ренійського міського голову Ізмаїльського району Ігоря Плєхова  та колишнього депутата місцевої ради Івана Пойдолова. Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

Їх обвинувачували у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України (Одержання хабара в особливо великому розмірі).

За даними слідства, обвинувачені вимагали неправомірну вигоду в сумі 100 тисяч доларів США за забезпечення передачі в оренду земельної ділянки комунальної власності площею близько 2,5 га. Після отримання частини коштів у сумі 50 тисяч доларів США правопорушників викрили.

Обвинуваченим призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 9 та 10 років, відповідно, з позбавленням права обіймати посади в органах місцевого самоврядування та в органах державної влади на строк 3 роки, з конфіскацією всього належного їм майна.

Слід зазначити, що депутат Пойдолов після отримання підозри втік за кордон. Правоохоронцям вдалося встановити, що він поза пунктом пропуску незаконно перетнув державний кордон України з Республікою Молдова, а останнім місцем його проживання було село Етуліа Вулканештського району, де він народився. Наразі його оголосили в міжнародний розшук.

Вирок Вищого антикорупційного суду ще не остаточний. Він може бути оскаржений упродовж тридцяти днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

На фото Ігор Плєхов.

Поділитись
Зараз читають