Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Ренійська міська лікарня отримає з бюджету громади понад 6 млн грн: на що підуть ці кошти?

20 Січня 2024 13:00
Микола Григораш
Ренійська міська лікарня отримає з бюджету громади понад 6 млн грн: на що підуть ці кошти?

На позачерговій сесії Ренійської міськради до порядку денного включили питання щодо внесення змін до програми розвитку та фінансової підтримки КНП «Центральна міська лікарня» на 2023-2025 роки. З відповідною пропозицією на засіданні постійних комісій виступив депутат Олег Бурля, який є генеральним директором ЦМЛ.

Оскільки він вніс свою пропозицію з голосу, проекту рішення на руках депутатів не було, але вони його підтримали, оскільки це питання вже розглядалося на грудневому засіданні виконкому, на якому проект рішення щодо внесення змін до програми підтримки лікарні отримав схвалення.

Як поінформував Олег Бурля, йдеться про виділення на потреби медичної установи додаткового фінансування у розмірі 6 млн. 400 тис. грн. Ці кошти підуть на оплату праці з нарахуванням адміністративно-господарського та іншого персоналу КНП «Ренійська ЦМЛ», який не надає медичних послуг, щоб не допустити заборгованості та забезпечити безперервну роботу структурних підрозділів підприємства.

Чи має місцевий бюджет виділяти кошти на заробітну плату лікарні, якщо ці статті видатків фінансуються Національною службою здоров’я України? Чи немає тут порушення законодавства? Із цим питанням журналіст інтернет-видання «Махала» звернувся до Олега Бурли вже після сесії.

«Виступаючи з такою пропозицією, ми послалися на досвід Тарутинської громади, який полягає в тому, що технічному персоналу, тобто працівникам, які не пов’язані безпосередньо з наданням медичних послуг, які фінансує НСЗУ, можна виділяти кошти з місцевого бюджету на заробітну плату: опалювачам, сторожам, електрикам, сантехнікам, водіям і т.д. З цією метою й були запропоновані зміни до програми розвитку та фінансової підтримки КНП «ЦМЛ», щоб не допустити недофінансування за цією статтею витрат. Вони могли бути прийняті ще на грудневій торішній сесії, яка затвердила бюджет громади на 2024 рік, але ми просто не встигли і тому проект рішення спочатку був розглянутий і схвалений на засіданні виконкому 27 грудня, а депутати розглянули та ухвалили його вже на недавній позачерговій сесії», – відповів він.

Поділитись
Зараз читають