Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Ренійська громада приєдналася до акції «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

26 Серпня 2023 13:03
Микола Григораш
Ренійська громада приєдналася до акції «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

Сьогодні, 26 серпня, у рамках заходів щодо відзначення 32-ї річниці незалежності України, в Рені пройшов патріотичний забіг з легкої атлетики на згадку про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за Героїв України».

Тим самим Ренійська громада приєдналася до Всеукраїнської акції, яка проводиться у нашій країні, починаючи з 2018 року та приурочена до Дня пам’яті захисників України, які загинули за її незалежність, суверенітет та територіальну цілісність.

Учасники пробігу, серед яких були як юні спортсмени, так і небайдужі жителі громади, під супровід патріотичної музики та з державними прапорами, стартували о 8.30 від готелю «Комфорт», що на вул. Будагяна, це практично на околиці міста, та пробігли до вул. Морвокзальної (колишня Пролетарська), яка впирається в будівлю морвокзалу. Відстань від вказаного готелю до центру міста – 2,3 км.

Участь у цій патріотичній акції – це вираження щирої подяки та поваги до українських воїнів та можливість вшанувати пам’ять захисників, які віддали своє життя у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність України.

Зазначимо, що у Рені регулярно організовуються різні масові спортивні змагання, приурочені до різних дат. Наприклад, у 2021 році до Дня захисту дітей відбувся парад велосипедістів, учасники якого, дорослі та діти, вбрали своїх «залізних коней» бантами, квітами, кулями. А у 2016 році справжньою подією для всіх ренійців та гостей міста став мотопробіг на площі Свободи до Дня міста, у якому брали участь байкери з Одеси, Ізмаїлу, Болграда, Татарбунар та Кілії.

Фото з соціальних мереж

Поділитись
Зараз читають