Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Ремонтні роботи на автодорозі Стара Некрасівка – Дунайське нарешті завершено

02 Червня 2024 14:45
Олександра Сергєєва
Ремонтні роботи на автодорозі Стара Некрасівка – Дунайське нарешті завершено

В останні дні травня керівництво Ізмаїльського району разом з головою Саф’янівської громади оглянули завершення робіт з відновлення автомобільної дороги С-161006 маршрутом Стара Некрасівка – Дунайське, ремонт якої розпочався у квітні цього року. Про це повідомляє “Махала” з посиланням на Ізмаїльську РДА. 

Дорога має довжину 4,2 км і має стратегічне значення, адже служить шляхом для руху численного великовантажного транспорту. Вона завжди перебувала у поганому стані, адже за весь час свого існування вона жодного разу не мала повноцінного дорожнього покриття. Спроб її відремонтувати було багато, але фінансування завжди вистачало лише на експлуатаційне утримання, і вона за кілька місяців знову ставала непроїзною.  

У жовтні 2021 року було проведено тендер на капітальний ремонт цієї дороги на суму 96 млн 70 тис. грн, однак не встигли роботи повноцінно розпочатися, як почалася війна.

Знову за цю дорогу взялися лише у березні 2023 року. Тоді було відкориговано проєктно-кошторисну документацію, за що заплатили ще 216 717 грн з держбюджету, а у липні 2023 року ДП “Служба місцевих доріг” провела повторний тендер, проте вартість дороги збільшилась більш ніж удвічі – до 206 705 942 грн, однак договір було розірвано.

Проте роботи на цій ділянці таки почалися у квітні 2024 року, але не капітальні, як планувалося, а лише як аварійно-відновлювальні. Тоді на місці ремонту побувала наша журналістка, якій підрядник ТОВ “Євродор”, розповів про план робіт. До речі, ця компанія давно відома, адже вона не в перше ремонтує місцеві автошляхи. Так, нещодавно вони відремонтували дорогу між селами Виноградівка та Владичень, а зараз займається ремонтом Болградського шосе у місті Ізмаїл. 

Щодо дороги між Старою Некрасівкою та Дунайським, було виконано роботи на декількох ділянках: в межах села Стара Некрасівка проведено роботи з відновлення асфальтового покриття, а на ділянці траси Стара Некрасівка-Дунайське — підсипка щебнем (так зване «біле шосе» — покриття перехідного типу з подрібнених кам’яних матеріалів, які укладаються шарами від великих до дрібних фракцій) з розширенням проїжджої частини та облаштуванням відведення поверхневих стічних вод із проїзної частини.

“На сьогодні – роботи завершені, загалом відремонтовано 4 кілометри дороги, яка тривалий час перебувала в критичному стані, що унеможливлювало транспортне сполучення в межах громади Ізмаїльського району.  Відновлення покриття дороги Стара Некрасівка – Дунайське надасть змогу для своєчасного надання  медичної допомоги населенню, проїзду аварійно-рятувальних служб, а також застосування пасажирського автобусного сполучення та безпечного перевезення учнів до опорних навчальних закладів шкільними автобусами”, – зазначили у РДА. 

Поділитись
Зараз читають