Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

РАZІЯ БЛОКУЄ ПІСНЮ ПЕРЕМОЖЦІВ ЄВРОБАЧЕННЯ 2022 НА СВОЇЙ ТЕРИТОРІЇ

26 Травня 2022 15:13
Софія Чебан
РАZІЯ БЛОКУЄ ПІСНЮ ПЕРЕМОЖЦІВ ЄВРОБАЧЕННЯ 2022 НА СВОЇЙ ТЕРИТОРІЇ

Ми це з’ясували особисто. В Болграді у рамках художнього проекту КЗ «Центр культури та дозвілля» кожного дня о 12.00 проходять музичні перфоманси. Наприклад, сьогодні талановиті Вікторія Ільчук та Марія Афатарли виконали композицію «Стефанія» на центральній площі. Буквально за декілька хвилин після публікації цього відео, від Інстаграму нам прийшло повідомлення, про те, що музика належить компанії Sony, та буде заблоковано не деяких територіях – у переліку яких зазначена лише російська федерація.

Взагалі на рАсії, з приводу участі України у Євробаченні була справжня істерія. Спочатку цю країну виключили з учасників, потім вже сама росія не транслювала конкурс на своєму телебаченні, а потім засудила перемогу українського реп-гурту «Kalush», назвав це політикою. Хоча майже всі глядачі Європи поставили Україні найвищі бали, не судді, а саме глядачі.

Цілком природне питання, начебто Інстаграмм та Фейсбук не працюють з росією, як з країною яка є спонсором тероризму, та визнаним агресором. Але це не зовсім так. Не дивлячись на продекламовану заборону, російськи користувачі продовжують активно селфитися у цих соцмережах. Для цього вони використовують VPN. Сам Інстаграм це ніяк не коментує і ніяк не забороняє.

Роскомнадзор, це така організація, яка займається заборонами у країні агросорці, спочатку заборонила Інстаграм, а потім художні продукти окремих діячів світової культури, в основному тих, хто публічно виступив у підтримку України.

І от під заборону потрапила композиція «Стефанія», нашого переможного гурту.

***

Наостанок, у рАсії та Євробачення довгі та дуже скандальні відносини. Так наприклад, завжди роскомнадзор подавав скарги організаторам конкурсу, якщо в ньому приймали участь представники ЛГБТ спільноти. Їх виступи, чи були піддані цензурі, чи публічно засуджувалися. Наприклад, виступ всім відомої Кончити Вюрст на Євробаченні 2019 року, де зірка була присутня, як запрошений артист, був повністю вирізаний.

Це тоді пояснювалося збереженням «сімейних традиційних цінностей», але в чому завинили хлопці з «Kalush», їх пісня «Стефанія» присвячена матері, тобто це й є сімейні традиційні цінності.

рАсія – країна загадка, воює з піснями у інформаційному просторі, та вбиває жінок та дітей у військовому.

Серафим Савченко

Поділитись
Зараз читають