Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Привезли додому Гран-прі: дитячий ансамбль «Конфетті» з Рені взяв участь у міжнародному конкурсі талантів у Молдові

29 Травня 2024 17:00
Микола Григораш
Привезли додому Гран-прі: дитячий ансамбль «Конфетті» з Рені взяв участь у міжнародному конкурсі талантів у Молдові

Нещодавно у Кишиневі відбувся Міжнародний конкурс талантів «Little Prince», серед учасників якого був і зразковий дитячий хореографічний ансамбль «Конфетті» з міста Рені. Ренійські учасники привезли додому Гран-прі!

«Про цей конкурс нам розповіла наш великий друг Ніна Іллівна Іванова. Він проводиться щорічно, цього року був уже 32-й раз. “Little Prince” є першим міжнародним конкурсом, який стартував після проголошення незалежності Республіки Молдова. Він заповнив величезну прогалину в культурно-просвітницькому процесі і є одним із улюблених проектів молодих талантів цієї країни і не лише. Конкурс є унікальним проектом такого роду в Молдові та дуже любимий його жителями», – розповіла журналісту «Махали» одна з його керівників Тетяна Потрібна.

За її словами, цього року у ньому взяли участь 28 колективів.

«Наш ансамбль представив на конкурсі танець «Бессарабський вінок», в якому ми мовою хореографії розповідаємо про дружбу народів, які проживають у нашому регіоні, про їхню колоритну та самобутню культуру, про любов до рідного краю. Ми провели в Кишиневі два чудові дні. Діти відвідали зоопарк, дуже багато гуляли містом. Всюди зустрічали дуже доброзичливе ставлення. З величезним задоволенням повернемося наступного року», – додала Тетяна Потрібна. 

Зразковий дитячий хореографічний ансамбль «Конфетті», яким керують Тетяна Потрібна, Марина Сєдова та Ірина Вігірчук, у місті добре знають та люблять, і він завжди радує ренійців своїми виступами на міських заходах, перемогами у різноманітних конкурсах. Так, у квітні 2018 року колектив взяв участь у V Міжнародному фестивалі хореографічного мистецтва «Global Dance» в Умані та посів друге місце. У червні того ж року відбувся звітний концерт «Кофетті», який пройшов за повного аншлагу, у ньому взяли участь 140 танцюристів віком від 5 до 16 років. 2021 року ансамбль «Конфетті» зробив сюрприз рідному місту до Дня вишиванки, представивши на параді вишиванок кілька українських танців зі свого репертуару, виконавши їх у яскравих національних костюмах. 

Поділитись
Зараз читають