Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

“Пригоню авто для ЗСУ”: на Одещині викрили аферистів, які продавали волонтерам неіснуючі дрони та автівки

07 Березня 2024 16:10
Наталя Іванова
“Пригоню авто для ЗСУ”: на Одещині викрили аферистів, які продавали волонтерам неіснуючі дрони та автівки

Двом організаторам схеми повідомлено про підозру у шахрайстві. Одному вже обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 19 мільйонів гривень. Клопотання про поміщення під варту його спільника ще на розгляді. Про це повідомили у кіберполіції.

Чоловіки розміщували оголошення з продажу квадрокоптерів та пригону автівок з-за кордону на потреби ЗСУ на популярному в Україні торгівельному онлайн-майданчику. 

Щоб їх не викрили, навіть була придумана схема: один із підозрюваних підшукував банківські дроп-картки і продавав їх своєму спільнику за криптовалюту в еквіваленті 200 доларів США. Останній надавав потерпілим реквізити придбаних карток для внесення передплати за неіснуючий товар або транспортування автівок.

Отримані кошти спочатку виводилися на криптовалютні гаманці, і лише після цього – на їхні банківські рахунки.

Поліцейські провели сім обшуків за місцями мешкання та реєстрації підозрюваних, під час яких вилучили компʼютерну техніку, смартфони, банківські та сім-картки, а також майже 40 тисяч гривень. До суду направлено клопотання про накладення арешту на вилучені кошти.

За скоєне чоловікам загрожує до п’яти років позбавлення волі. 

Поділитись
Зараз читають