Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Протягом січня в Одеській області зареєстрували чотири випадки захворювання на кір

Протягом січня в Одеській області зареєстрували чотири випадки захворювання на кір

Випадки реєструвались у сімейних осередках, по два у кожному і розцінюються як спалахи. Летальних випадків не зафіксовано. Про це повідомив Одеський обласний центр контролю та профiлактики хвороб.

Усі випадки були зареєстровані в Одесі. Захворілі діти не були щеплені.

Останні два лабораторно підтверджені випадки кору зареєстровані в одній родині у дітей 3-х років та 1-го року. Родина нещодавно повернулася з Румунії, де вже декілька місяців поспіль триває епідемія кору. По прибутті в Одесу батьки помітили у дітей температуру та висипи на шкірі, тож одразу звернулись по медичну допомогу. Діти декілька днів знаходилися у лікарні, а зараз продовжують лікування вдома.

Перші випадки захворювання було зареєстровано на початку січня. Захворіли діти з однієї родини (3-х та 8-ми років). Батьки відмовились від вакцинації дітей проти кору з релігійних міркувань.

Зазначимо, це був перший випадок захворювання на кір за останні два роки.

Довідково:

Кір — небезпечна інфекційна хвороба, яка передається повітряно-крапельним шляхом. Вірус кору може зберігатись у повітрі до двох годин, тому заразитись можна навіть від людини, яка вже не кашляє і не чхає.

З метою попередження захворювання в медзакладах Одеси, Одеського  району та у медичних закладах Подільського, Болградського, Ізмаїльського, Білгород-Дністровського районів пройдуть «Дні любові до вакцинації»: протягом січня-березня 2024 року лікарі мобільних вакцинальних бригад проводитимуть щеплення від кору дітей молодших класів.

Зазначимо, в Україні щеплення від кору, паротиту і краснухи (КПК) внесені до Національного календаря профілактичних щеплень. Вакцина КПК безпечна, ефективна і забезпечує тривалий захист. Діти отримують її безоплатно.

Поділитись
Зараз читають