Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Пропонував гроші за закриття справи: мешканця Ізмаїльського району засудили за надання хабаря слідчому поліції

04 Червня 2024 16:55
Наталя Іванова
Пропонував гроші за закриття справи: мешканця Ізмаїльського району засудили за надання хабаря слідчому поліції

Ізмаїльський міськрайонний суд визнав уродженця села Озерне винним у наданні неправомірної вигоди службовій особі та призначив йому покарання у вигляді штрафу  в розмірі трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 000 грн ). Про це “Махала” дізналася з судового реєстру. 

Все розпочалося з того, що взимку 2023 року підсудний викрав генератор. Його розшукали працівники поліції та вилучили вкрадене. Оскільки свою провину чоловік тоді визнав, відносно нього було заведено кримінальну справу. Намагаючись уникнути судимості, чоловік вирішив підкупити слідчого, щоб справу закрили до суду. 

За сприянням у закритті справи він звернувся до начальника слідчого відділу і запропонував хабар. Коли підсудний дістав гроші та поклав їх на стіл, у кабінет увійшли правоохоронці та затримали його. Обвинувачений повністю визнав провину та щиро розкаявся в скоєному.

Свідком на суді виступив сам начальник відділку, якому й пропонував кошти підсудний. Він розповів, що підсудний декілька разів заходив до нього в кабінет та просив закрити справу. Перший раз чоловік зайшов з проханням допомогти йому у вирішенні питання щодо не притягнення його до кримінальної відповідальності за фактом крадіжки, отримав відмову та пішов. Другий раз прийшов вже з дружиною та запропонував гроші за закриття провадження. За це він запропонував тисячу доларів, які йому має надіслати брат, що працює за кордоном. 

На це слідчий йому сказав, що за пропозицію хабаря передбачена відповідальність і нехай він ці гроші краще витратить на адвоката чи на свою родину. Однак підсудний через деякий час прийшов до нього втретє та  запропонував 700 доларів США за розв’язання його питання.

Оскільки після першого натяку на хабар слідчий написав про це рапорт, то остання спроба підкупити правоохоронця фіксувалася на відео, тож є відеозапис, на якому підсудний пропонує неправомірну вигоду службовій особі. Правоохоронець знову нагадав про кримінальну відповідальність за ці дії, однак підсудний знову це проігнорував та поклав на стіл слідчого 700 доларів США.

Суд визнав чоловіка винним у спробі підкупити службову особу та призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 51 000 гривень. 

Фото ілюстративне.

Поділитись
Зараз читають