Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Проїзд школярів у громадському транспорті в Ізмаїлі: влада каже по 5 грн, а перевізники просять втричі більше

03 Червня 2024 14:20
Олександра Сергєєва
Проїзд школярів у громадському транспорті в Ізмаїлі: влада каже по 5 грн, а перевізники просять втричі більше

Почалися літні канікули й для мешканців Ізмаїла стало актуальним питання, чи діють пільги на проїзд у позашкільний час. На питання батьків дали відповідь міський голова Андрій Абрамченко та депутат Юрій Задорожний, повідомляє “Махала”. 

Вони повідомили, що Рішенням Виконкому Ізмаїльської міської ради №322 від 8 червня 2022 року “Про погодження вартості проїзду в транспорті загального користування в режимі «маршрутне таксі»”,  вартість проїзду для школярів міста у міських автобусних маршрутах з 10.06.2022 року дорівнює 5 грн. Вказане рішення є чинним навіть під час літніх канікул.

Влада в особі міського голови повідомила про тариф, проте бесіду з перевізниками щодо дотримання такого рішення ніхто не провів. 

Деякі водії вимагають у дітей повну оплату за проїзд, начебто, постанова міської ради вже втратила силу. В автобусах міста навіть висять таблички, на яких зазначено, що пільговий проїзд діє з 1 вересня до 31 травня. 

Однак, як зазначають батьки у коментарях, все залежить від водія. Навіть на одному й тому самому маршруті хтось вимагає з дитини 15 гривень, а хтось каже, що проїзд коштує 5 грн. 

Проте доводити свою правоту та відстоювати права ізмаїльчанам пропонують самотужки. 

“Якщо Вас вимагають сплачувати повну оплату, дзвоніть до поліції, або роздрукуйте рішення міської ради та носіть із собою”, – пропонує Юрій Задорожний.

Депутат зазначив, що це питання мають контролювати міські служби, проте ті таблички про пільги лише протягом навчального року висять дуже давно, і ніхто ніколи не контролював дотримання рішень влади. Можливо цього разу ця тема набере достатнього розголосу і влада зобов’яже перевізників дотримуватися правил, а не заробляти на дітях. 

Поділитись
Зараз читають