Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Продав пістолет та осколкові гранати: житель Білгород-Дністровського району постане перед судом за оборудки зі зброєю

11 Червня 2024 13:22
Наталя Іванова
Продав пістолет та осколкові гранати: житель Білгород-Дністровського району постане перед судом за оборудки зі зброєю

За скоєне чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Обвинувальний акт вже скеровано до суду. Про це повідомили у поліції. 

Правоохоронці дізналися, що 29-річний чоловік зберігав за місцем мешкання зброю та вибухонебезпечні предмети і підшукував на них покупців. За допомогою підставного покупця правоохоронцям вдалося задокументувати, як місцевий мешканець у центрі села Миколаївка-Новоросійська Успенівської територіальної громади збув  пістолет Макарова за 10000 гривень та два корпуси ручних осколкових гранат із запалами до них за 4000 гривень.

Чоловіка затримали одразу після продажу. Зброю та гроші, які він за неї отримав, вилучили в якості речових доказів. 

За висновками судово-балістичної експертизи, вилучений «товар» – самозарядний 9-міліметровий пістолет Макарова, який належить до короткоствольної нарізної вогнепальної зброї, придатної для неодноразового проведення пострілів, та два корпуси з двома запалами, що в сукупності утворюють дві ручні осколкові гранати Ф-1, які належать до бойових припасів та придатні до вибуху.

Наразі чоловіку висунули обвинувачення  у незаконному придбанні, носінні, зберіганні та збуті вогнепальної зброї й боєприпасів без передбаченого законом дозволу. В очікуванні суду він перебуватиме під вартою.

Поділитись
Зараз читають