Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Проблема поганих доріг у Василівській громаді: що планують зробити і на кого розраховують

21 Серпня 2023 11:16
Тетяна Терзі
Проблема поганих доріг у Василівській громаді: що планують зробити і на кого розраховують

Після того, як видання написало і зняло відеосюжет про незадовільний стан доріг в селі Кубей, до редакції звернулися мешканці села Калчева. Вони розповіли, що дорога, яка з’єднує Калчева з селом Василівка, ще в гіршому стані. Люди просили написати про цю проблему, сподіваючись, що це якось прискорить її вирішення.

Дійсно, стан дороги Василівка-Калчева незадовільний. Раніше місцеві мешканці і підприємці ремонтували її самотужки, засипаючи ями жерствою. Але такого ремонту вистачало ненадовго. Тепер значення цієї дороги виросло, бо вона з’єднує село с центром громади.

Ще в червні Василівський сільський голова Петро Бойчев разом с представниками Служби місцевих автомобільних доріг Одеської області, Болградської військової адміністрації провели обстеження аварійного стану доріг загального користування місцевого значення Кубей-Василівка-Кам’янка-/М-15/ на ділянці Василівка-Калчева.

Чиновники констатували, що дорожнє покриття зруйноване, капітальний ремонт тут не робився багато років. Але поки що фінансування ремонту цієї дороги не розглядається, повідомив виданню Петро Бойчев.

Цю проблему він озвучив новому голові РВА Михайлу Шарафаненко. Той пообіцяв сприяти в її вирішенні, але термінів конкретних немає.

Також, за словами Петра Бойчева, в громаді є дорога, яка перебуває в ще гіршому стані. Це дорога з Голиці до траси Одеса-Рені. Саме по цій дорозі з початку навчального року будуть возити дітей в Банівський ліцей, тому це проблема, яку будуть вирішувати в першу чергу.

«Ми сьогодні не можемо собі дозволити навіть співфінансувати ремонт цих доріг (ред. до Калчева та Голиці), потрібні мільйони, у нас їх немає. Плануємо застосувати відходи після фрезування доріг з Василівки, залатаємо найбільші ями. Будемо залучати громадськість. Поки таким чином будемо виходити з ситуації», – повідомив сільський голова.

Фото Болградської РВА

Поділитись
Зараз читають