Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Президент нагородив орденом “За мужність” одеського фельдшера, якого вбила російська ракета під час роботи

29 Червня 2024 17:30
Ганна Ковальова
Президент нагородив орденом “За мужність” одеського фельдшера, якого вбила російська ракета під час роботи

З нагоди Дня Конституції України Президент Володимир Зеленський підписав Указ №383/2024, яким присвоїв державні нагороди українцям, які зробили вагомий внесок в розвиток нашої країни. Серед нагороджених є мешканець Одеси Сергій Ротару, який загинув внаслідок повторного ракетного удару по місту 15 березня поточного року. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала”.

«За значні заслуги у зміцненні української державності, мужність і самовідданість, виявлені у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, вагомий особистий внесок у розвиток різних сфер суспільного життя, сумлінне виконання професійного обов’язку постановляю:

Нагородити орденом «За мужність» ІІІ ступеня

РОТАРУ Сергія Сергійовича (посмертно) — фельдшера відокремленого підрозділу «Одеська станція екстреної (швидкої) медичної допомоги комунального некомерційного підприємства «Одеський обласний центр екстреної медичної допомоги і медицини катастроф» Одеської обласної ради», – йдеться в Указі Президента.

Нагадаємо, Сергій Ротару працював на Одеській підстанції №5. Саме його бригада 15 березня першою приїхала на виклик на місце прильоту російської балістичної ракети по цивільній інфраструктурі Одеси. Коли на місце влучання приїхали спецслужби й розпочалася пошуково-рятувальна операція, ворог завдав повторний ракетний удар, в результаті якого загинули, окрім цивільних одеситів, й чимало військових та працівники спецслужб – фельдшер Сергій Ротару та двоє рятувальників – Віталій Алимов та Денис Колесніков.

Поділитись
Зараз читають