Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Представники національних меншин просять підтримати Україну на шляху до ЄС  

12 Грудня 2023 16:03
Тетяна Терзі
Представники національних меншин просять підтримати Україну на шляху до ЄС  

Представники словацької національної спільноти Закарпаття опублікували відкрите звернення до голови Європейської ради Шарля Мішеля та прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо. Про це повідомляє Закарпатсько ОВА.

Вони звернулися з проханням підтримати рішення щодо відкриття переговорів про членство України в ЄС під час засідання Євроради, яке відбудеться 14-15 грудня 2023 року.

Також українські словаки наполегливо закликають усіх лідерів держав-членів Європейського Союзу продовжувати підтримувати Україну на шляху євроінтеграці.

Аналогічне звернення до голови Європейської ради Шарля Мішеля та прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана надійшло і від лідерів угорських громад Закарпаття.

Текст звернення, а також фотокопію листа розмістила “Європейська правда”.

Лідери угорських громад наголошують, що Україна за останній рік продемонструвала значний прогрес у виконанні рекомендацій Європейської комісії щодо забезпечення прав національних меншин.

Новий законопроєкт, прийнятий українським парламентом, суттєво відображає інтереси національних меншин і користується нашою повною підтримкою“, – заявили вони.

Поділитись
Зараз читають