Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Посольство України в Румунії звернулося до колег стосовно необхідності ТО авто для перетину кордону

24 Липня 2024 12:00
Наталя Іванова
Посольство України в Румунії звернулося до колег стосовно необхідності ТО авто для перетину кордону

Останніми тижнями на Одещині значно ускладнився процес перетину кордону до Румунії. На поромній переправі “Орлівка” та на КПП “Рені-Джурджулешть-Галац” румунські прикордонники до усіх документів почали вимагати в українців наявність сертифіката про технічний огляд автомобіля, який, до речі, не є обовʼязковим в Україні. Люди почали масово скаржитися та зазначати, що контроль ТО – вибірковий та ніхто не може пояснити з якої причини такі нововведення. В тому числі багато звернень почало надходити до Посольства України в Румунії та до Держприкордонслужби України. Про це повідомляє інтернет-видання “Махала”.

В Посольстві України в Румунії вже відреагували на цей інцидент та запевнили українців, що взяли це питання під особистий контроль.

“У зв’язку з численними зверненнями громадян України, щодо значних ускладнень під час перетинання державного кордону на в’їзд в Румунію, спричиненими додатковими вимогами контрольних служб Румунії, зокрема з перевірки документів про проходження технічного огляду легкового автотранспорту з українською реєстрацією повідомляємо таке.

Посольство України в Румунії офіційно звернулося до уповноважених органів Румунії з проханням надати відомості про вичерпний перелік необхідних документів, які підлягають перевірці у пункті пропуску під час в’їзду громадян України в Румунію з посиланням на відповідний нормативно-правовий акт. Питання перебуває на постійному контролі Посольства,”, – повідомили у відомстві.

Раніше адміністрація поромної переправи “Орлівка” повідомляла, що ці нововведення повʼязані з тим, що Румунія увійшла до шенгенської зони, а тому перелік необхідних для перетину кордону документів розширився. Також адміністрація ТОВ “Орлівка” надавала розʼяснення стосовно періодичності проходження технічного огляду авто.

Поділитись
Зараз читають