Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

Покинули столицю, щоб розпочати нове життя в Ізмаїльському районі: молоде подружжя завдяки державному гранту відкрило власну справу

14 Серпня 2024 10:01
Олександра Сергєєва
Покинули столицю, щоб розпочати нове життя в Ізмаїльському районі: молоде подружжя завдяки державному гранту відкрило власну справу

Аліна та Андрій Бойко через війну залишили життя у Києві та переїхали до Бессарабії. Аби встати на ноги подружжя подалось на державний грант “Власна справа”, завдяки чому відкрили свій магазин. Про це повідомила Ізмаїльська районна державна адміністрація. 

Дівчина Аліна провела дитинство у бабусі на півдні Буджаку в селищі Суворове, а її чоловік родом з Тернополя. Після навчання вони поїхали підкоряти столицю, де закохалися та почали будувати нове життя – мали безліч планів та перспектив, однак війна внесла свої корективи. 

Київ щодня потрапляв під ракетні удари російської армії та перестав бути безпечним місцем для життя, тому пара вирішила покрокувати на південь, на малу батьківщину Аліни, де довелося розпочинати все з початку. 

Приїхавши до Ізмаїльського району молодята вирішили створити щось нове у сфері торгівлі будівельними матеріалами та супутніми товарами, але на це потрібні були гроші. 

Аліна мала досвід роботи з іноземними інвестиціями, тому почала пошуки джерел фінансування проєкту.

 «Яке ж було моє здивування коли в інтернеті я натрапила на інформацію про державні гранти за програмою «Власна справа». Це саме те, що було нам потрібно. Ми склали бізнес-план, відправили його, пройшли дистанційно співбесіду, і нам було перераховано кошти у розмірі 250 тис. гривень», – розповіла дівчина.

За отримані кошти пара втілила свою мрію – відрили власний магазин будівельних матеріалів «Домовий», куди працевлаштували трьох людей.

Нагадаємо, бессарабські підприємці не в перше користуються мікрогрантом в рамках програми “Є Робота”. Рік тому мешканець Арцизької громади отримав грант та відкрив власну справу у сфері деревообробки, а після нього мешканка Білгород-Дністровського скористалася програмою, аби врятувати своє кафе від банкрутства. А нещодавно мешканка Тарутине за грантові кошти відкрила кав’ярню

Поділитись
Зараз читають