Інтернет-видання Бессарабії
Пошук

«Поки поставили на паузу»: Ренійський міськвиконком не став затверджувати нові тарифи на послуги водопостачання та водовідведення

01 Березня 2024 16:55
Микола Григораш
«Поки поставили на паузу»: Ренійський міськвиконком не став затверджувати нові тарифи на послуги водопостачання та водовідведення

29 лютого відбулося чергове засідання виконкому Ренійської міської ради, у якому взяли участь представники ініціативної групи, які напередодні надіслали відкритого листа на ім’я міського голови Ігоря Плехова та директора КП “Водоканал” із закликом залишити тарифи на послуги водопостачання та водовідведення на рівні минулого року.

Очікувалося, що саме на цьому засіданні мали затвердити нові тарифи, і вони, згідно з офіційним повідомленням “Водоканалу”, мали б почати діяти вже відсьогодні, однак цього не сталося. Більш того, питання про підвищення тарифів за воду і каналізацію навіть не було включено до порядку денного. Чи означає це, що в Рені чинними залишаються старі тарифи і яка подальша доля нових? З проханням прокоментувати журналіст “Махали” звернувся до Ренійського міського голови Ігоря Плєхова.

“Питання підвищення тарифів на послуги водопостачання та водовідведення ми поки що поставили на паузу. Відповідно, залишаються чинними поточні тарифи – 27 гривень за кубометр. Будемо намагатися, можливо, дотувати “Водоканал” із бюджету, але подивимося. Треба спочатку порахувати, у скільки це дотування обійдеться громаді”, – сказав міський голова.

Нагадаємо, КП “Водоканал” у середині лютого анонсувало зміну тарифів на послуги водопостачання та водовідведення, а саме: їхнє підвищення на 32% і 8% з 1 березня 2024 року. Це очікувано викликало обурення ренійців: була створена ініціативна група, яка підготувала на ім’я голови громади та керівника комунального підприємства відкритого листа зі своїми розрахунками, що доводять, на думку авторів, необґрунтованість запланованого підвищення.

Нагадаємо, у січні ренійський “Водоканал” оголосив про свій намір підвищити тарифи на послуги з вивезення сміття. Мешканці міста очікувано обурилися, прийшли зі своїми запереченнями до мера, але відстояти чинні тарифи тоді не вдалося – з 1 лютого діють нові.

Фото: сайт Ренійської міської ради.

Поділитись
Зараз читають